Dvije osobe uhapšene u Nikšiću zbog droge; Oduzeto preko kilogram marihuane i 160 grama spida

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 04.09.2023. u 11:26
Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić i Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja su zajedno sa pripadnicima Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv droga, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju tzv. ulične prodaje narkotika, lišili slobode dvije osobe kod kojih je pronađena marihuana i metemfetamin – tzv spid.

“Nikšićka policija je juče, oko 20.40 časova na magistralnom putu Nikšić – Podgorica zaustavila vozilo marke „VW Passat“ nikšićkih registrarskih oznaka kojim je upravljao N.K. (19) iz Pljevalja, dok su se u vozilu nalazili I.K. (34) i E.Š. (31), oba iz Pljevalja. Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli pvc pakovanje u kojem se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine oko kilogram i tri pvc pakovanja u kojima se nalazila praškasta materija bijele boje za koju se sumnja da je spid, ukupne težine oko 160 grama”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kriminalistička obrada, kako dodaju, upućuje na sumnju da su I.K. i E.Š. imali namjeru da navedene opojne droge stave u dalji tzv. ulični promet na području Crne Gore.

Oduzete opojne droge biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije.

“I.K. i E.Š. su, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, dodaje se u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdila Predlog zakona o upravljanju otpadom.
  Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ističe da će gradnja vjetroparka Bijela znatno doprinijeti razvoju te male sjeverne opštine. Kao i u cijeloj Crnoj Gori i u ovoj opštini najveći problem će biti planska dokumentacija, koja je, kako kaže, napravljena u pravcu razvoja drugih privrednih grada, ili je nema.