Edukativni čas u Eko parku Blace

DMEN
  • Autor onogost.me
  • 28.10.2015. u 18:54

Društvo mladih ekologa Nikšić u okviru projekta „Eko park Blace-čistije, ljepše, korisnije“, koji je finansijski podržan od Pivare „Trebjesa“ na konkursu za NVO , trenutno realizuje javne časove u Eko parku Blace. 

Današnjoj akciji  pridružilo se 30  učesnika. Oni su se okupili na gradskom trgu odakle su pješačkom turom, vožnjom biciklom ili drugim prevozom pošli u Blace.  Za prisutne je organizovan programski sadržaj kroz edukativne časove koji su se sastojali iz ekološko obrazovne komponente i funkcionalnog treninga.

Tokom ekološko obrazovnog predavanja direktor DMEN-a, Miodrag Karadžić, je prisutne upoznao sa projektom. Takodje,  trener RK Trebjesa, Miloš Perović, je vodio funkcionalni trening čija je svrha da učesnike pripremi za dnevne zadatke i poslove.

Današnjoj akciji su se, osim predstavnika Društva mladih ekologa, pridružili i članovi RK Trebjesa, Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i građani. 

Sa ovom akcijom zvanično je otvoren Eko park Blace za posjetioce. Izgradnja parka je trajala 3 mjeseca.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

U Crnoj Gori ne postoji tačan podatak o tome koliko se djece rađa prijevremeno, ali procjene kažu da je to između šest i osam procenata, saopštila je dr Danojla Dakić iz Centra za neonatologiju u emisiji "Link". U svijetu su, kako navodi, podaci veoma raznoliki, u Americi je procenat prijevremeno rođene djece porastao već na 10 do 11 odsto, u raznim evropskim zemljama, taj procenat je nešto niži, u Engleskoj je pet, u Francuskoj osam odsto.
Za jedanaesti ciklus Programa stručnog osposobljavanja do danas se prijavilo 2.538 korisnika. Poslodavci su ove godine oglasili 16.569 radnih mjesta, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.