EPCG donirala računare OŠ ”Milija Nikčević”

slika-2
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 04.10.2017. u 11:09

EPCG je osnovnoj školi ”Milija Nikčević” donirala 15 računara i informatičku opremu, ukupne vrijednosti 5.000 eura.

“U vremenima kada su informatičke tehnologije postale sastavni dio našeg života na svim poljima, neophodno je da se najmlađi kroz sistem obrazovanja na vrijeme upoznaju sa njihovim osnovama i njihovom pravilnom primjenom. A za to je neophodna odgovarajuća, savremena oprema, jer se i na tom polju promjene dešavaju velikom brzinom”, kazao je Mihailo Glušćević, izvršni rukovodilac direktorata za informacione tehnologije u EPCG.

Računarskom opremom i računarima opremljen je u potpunosti kabinet informatike.

Direktorica O.Š. „Milija Nikčević“, Slavica Perošević, istakla je značaj donacije.

“Kao obrazovna ustanova, svjesni smo činjenice koliko su informatička pismenost i informacione tehnologije neophodne i da je važno znanje iz tih oblasti neprestano širiti. EPCG nam je izašla u susret i na tome smo joj zahvalni, jer je našim đacima pružila šansu da na jednostavan i savremen način, bez opterećenja stiču nova znanja. Ranije smo imali dvije informatičke učionice, jednu funkcionalnu, drugu manje, a nova, u kojoj se trenutno nalazimo, pruža komfor za bolji i uspješniji rad”, kazala je ona.

Novom računarskom opremom zadovoljni su i učenici.

Učenica Nina Milović rekla je da je rad na novim računarima zabavan.

“Jako nam je drago što smo dobili novu opremu za našu učionicu. Iako se računari od ranije još uvijek mogu koristiti, prilično su stari, pa smo imali problema prilikom učitavanja podataka, otvaranja fajlova i slično. Sada je sve mnogo lakše i zanimljivije”, kazala je Nina.

“Najviše mi se sviđa rad u Wordu i pravljenje prezentacija u Power Pont-u. Internet na novim kompjuterima je brži, pa lakše preuzimamo fotografije koje su nam potrebne za lekcije”, kazao je učenik Nenad Zeković.

EPCG na ovaj način, kako navode, želi da mladima pruži podršku u unapređenju informatičke pismenosti, koja je neophodnost savremenog društva, a nastavnicima i profesorima obezbijedi kvalitetnije uslove kako bi na inovativan i kreativan način prenosili znanje.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - kojim je juče počelo obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Centar za građansko obrazovanje poziva nadležne institucije da odlučno adresiraju sve oblike nasilja nad ženama i štite fizički i psihički integriteta žena.