FOTO: Organizovano čišćenje korita Bukovice i mosta na toj rijeci

naslovna
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 16.07.2018. u 09:14

Članovi Ekološkog pokreta Donja Bukovica juče su zajedno sa mještanima sela organizovali čišćenje korita rijeke Bukovice, kao i mosta u Donjoj Bukovici.

Ovo je jedna u nizu akcija ovog pokreta koji se bori protiv najavljenje izgradnje dvije mini-hidroelektrane na ovoj rijeci, kao i za stavljanje pod zaštitu rijeke Bukovice, poznate po pitkoj vodi i potočnoj pastrmci.

“Članovi naše NVO ostvarili su još jedan cilj. Okupljeni oko svoje rijeke sa priborom i alatom u rukama, vrijedno i složno smo dali novi oblik starom mostu. Posječene su vrbe koje su nikle iz njega, kao i one oko njega i tako je opet otkrivena njegova ljepota u potpunosti, a očišćeno je korito rijeke”, kazali su iz ovog pokreta.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U crnogorskom MUP-u od pet letjelica aviohelikopterske jedinice nijedna nije operativna. Postavlja se pitanje kako ići u akcije spašavanja koje zahtijevaju pomoć iz vazduha. Iz Vojske, koja raspolaže sa pet helikoptera, ističu da to nije njihov primarni zadatak ali da su u prethodne dvije godine imali dosta angažovanja zato što takvim zadacima druge institucije nijesu mogle da odgovore.
Ljetnje računanje vremena počinje večeras. U noći između subote i nedjelje kazaljke ćemo pomjeriti za sat unaprijed, odnosno sa 2:00 na 3:00 časa. Spavaćemo sat vremena manje, ali će dan biti duži.