(FOTO) “Oslobodili” od korova šetne staze oko Bedema

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 07.10.2023. u 12:25
Bedem je ovih dana zablistao u novom ruhu, a za to su zaslužni vrijedni volonteri i NVO „Pro futuro“.

Oni su prethodnih 14 dana čistili tvrđavu od rastinja, korova, trnja i kako su kazali, oslobodili, šetne staze oko Bedema.

Pozvali su građane da se uvjere u rezultate njihovog volonterskog rada.

„Na tvrđavi i njenom okruženju oslobodili smo brojne šetne staze i prostorije koje su bile nedostupne, nepristupačne, nevidljive golim okom i drevnom Onogoštu smo udahnuli novi duh i energiju“, kazao je direktor NVO „Pro futuro“ Petar Šundić.

Volonterske akcije su sproveli u okiru projekta povodom obilježavanja Dana evropske baštine 2023.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Dom zdravlja i Opšta bolnica Nikšić danas su dobili novu opremu i vozilo, koji su nabavljeni u okviru prekograničnog projekta „IMPORTANT – Unapređenje reproduktivnog zdravlja u Srbiji i Crnoj Gori” koji realizuje FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore u saradnji sa Domom zdravlja Novi Pazar. Ukupna vrijednost ove podrške za nikšićke zdravstvene institucije iznosi preko 72.000 eura bez PDV-a.
  Ekološki pokret ,,Ozon” snažno podržava inicijativu Nemanje Vukovića, predsjednika SO Nikšić, za dobijanje statusa grada, čime bi se otvorile perspektive za održivi razvoj terirorijalno najveće opštine u Crnoj Gori, navode iz tog pokreta.