Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
13:03
15.12.2019.

FOTO: „Prepolovili“ pa skroz posjekli stabla

Tokom gradnje poslovnog objekta, koji se nalazi u Ulici serdara Šćepana, izgleda da je bilo malo prostora pa nakon što su četiri krošnje prvo prepolovljene, sada su stabla i posječena.


Kao što se vidi na fotografiji, drvored je zasmetao tokom radova, pa su uklonjena stabla koja su tu godinama i daju prepozatljiv izgled pomenutoj ulici.

Podsjetimo, Društvo mladih ekologa ranije ovim povodom je kazalo da urbanizam sve više uzurpira životnu sredinu.

„Osim umanjenja zelenih površina, ostajemo bez prijeko potrebnog drvenastog rastinja. U vremenu kada je vazduh sve zagađeniji, a drveće potrebnije u gradskim zonama, situacija je da se izgradnjom novih objekata ili uklanja drveće ili se ne ostavlja prostora za sadnju. Ovo u Nikšiću već postaje ozbiljan problem sa kojim bi trebalo da se pozabave nadležne institucije koje izdavaju dozvole”, naveli su tada iz NVO Društvo mladih ekologa.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:08
  18.1.2020.

  Vlada Republike Slovačke dodjeljuje kandidatima iz Crne Gore stipendije, na osnovu bilateralnog sporazuma potpisanog između Ministarstva obrazovanja, nauke, istraživanja i sporta Republike Slovačke i Ministarstva prosvjete Crne Gore.

 • 15:05
  18.1.2020.

  Visoki predstavnici vlada oko 80 zemalja svijeta, za oblast poljoprivrede i ruralnog razvoja, danas su u Berlinu razmatrali kako trgovina hranom i uslugama u poljoprivredi može doprinijeti postizanju sigurnosti hrane za rastuću svjetsku populaciju, poboljšanju kvaliteta ishrane i zdravlja ljudi, povećanju prihoda poljoprivrednika i podsticanju održivijeg sistema ishrane u cilju očuvanja planete.

 • 12:32
  18.1.2020.

  Univerzitet Crne Gore će raspisati novi oglas za dodjelu novčanih sredstava - kredita za rješavanje stambenih potreba zaposlenih, nakon što je juče Stambena komisija donijela Odluku o poništenju prethodno datog oglasa, objavljenog 30. decembra 2019. godine, uz ovlašćenje Upravnog odbora.

 • 11:24
  18.1.2020.

  Nakon organizovanih radnji na devastaciji energetskih objekata u Beranama i privođenja pravdi počinilaca tih djela, posljednjih dana se sličan scenario ponavlja na području Cetinja i Nikšića, saopštili su iz CEDIS-a.