Golija: Članovi „Extrema“ u još jednoj uspješnoj akciji, spasili život starcu

cica
Spasilački klub “Extreme”
  • Autor onogost.me
  • 18.01.2017. u 16:54

Spasioci "Extrema" danas su se, nakon četvoročasovne akcije, probili kroz velike smetove do golijskog sela Selina kako bi, zajedno sa ekipom ljekara ukazali pomoć devedesetdvogodišnjem mještaninu Radosavu Goranoviću.

Kako nam je kazao dr Aleksandar Joksimović, kod Goranovića je, zbog upale pluća i popuštanja rada srca, došlo do nakupljanja vode. Da problem bude veći, starac je na svoju ruku uzeo ljekove zbog čega je došlo do urinarnih problema pa će biti neophodna i hirurška intervencija.

Golija je danima odsječena od Nikšića. Kako ističe Zoran Radović, iz Spasilačkog kluba “Extreme”, snijeg nije veliki, ali jesu nameti koji otežavaju prohodnost.

 

 VIDEO: Spasilački klub “Extreme”

 

„Od Šuma do Krsca je samo led, a nameti su bili kosi po desetak metara tako da smo morali kidati snijeg da bolesnik, koga smo prevezli motornim sankama, ne bi ispao”, kazao je Radović.

U akciji su učestvovali i članovi tog kluba Nikola Bigović, Slavko Marković i Dačo Vulević, Mitar Simunović, dr Joksimović i medicinski tehničar Dragan Šekarić.

Goranović je prevezen u nikšićku Opštu bolnicu.

Članovi tog Spasilačkog kluba ovih dana su imali još jednu uspješnu akciju, kada su pomogli Miloradu Musi Durutoviću iz Brezana, koji je zatražio pomoć zbog zdravstvenih problema, da stigne do bolnice.

Akcija spašavanja, od poziva do prijema u bolnicu, trajala je dva sata i obavljena je u izuzetno teškim uslovima.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.