Grbović i Radulović zadovoljni radovima u Župi: Ista dinamika i naredne godine

rupa
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 28.11.2017. u 11:45

Predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović danas je obišao radove širom Župe, dogovorene krajem prošlog mjeseca na sastanku predstavnika te mjesne zajednice i opštinara.

Zadovoljan je Grbović urađenim, napominjujući da će se sljedeće godine raditi na sličnim poslovima, te da se nada da će sredstava biti.

„Danas smo obišli jedan potporni zid kod ovog mosta koji je bio potpuno porušen i zaista je prijetila velika opasnost da dođe do saobraćajnih nezgoda, tako da smo u dogovoru sa Mjesnom zajednicom Župa to odredili kao jedan od prioriteta i taj posao je priveden kraju, ostalo je još jedan dio puta da se asfaltira. Zid je visine 3,6 metara, sa masivnim armirano-betonskim temeljima, u vrhu je urađena skrivena greda . Ukupna dužina zida je 7,4 metra. Vrijednost investicije je 8.350 eura. To je opština finansirala, tako da očekujemo sa postavljanjem asfalta da smo riješili jedan zaista ne mali problem“, rekao je on nakon obilaska mosta u mjestu Krstovače, nadajući se da su i mještani župskih sela zadovoljni, jer kako kaže, ovim putem svi prolaze za Nikšić, pa su se radovima izbjegle moguće neželjene posljedice.

Sanirana je i krovna konstrukcija vrijednosti 7.755 eura na Domu MZ Župa, smatra Grbović, kako dolikuje, a početi su i radovi na seoskim putevima širom ove MZ, koje su zajedno sa njenim predstavnicima, odredili kao prioritetne.

Rekonstruisan je i most u Rubežima, gdje je, prema riječima predsjednika Grbovića, noseća ploča bila potpuno pukla.

„Taj most je dužine oko 14 metara. Sanacijom su zadržani njegovi konstruktivni elementi, kolovozna konstrukcija, armirano-betonska ploča, sa armiranom betonskom gredom iznad srednjeg stuba, zajedno sa armiranim betonskim prelaznim pločama, kolovozna širina tri i po metra, pješačka staza, odnosno trotoari, po pola metra sa obje strane kolovoza, tako da je riješen jedan problem mještana koji su prelazili korito rijeke Gračanice“, dodaje on.

Tokom započetih radova koji će poboljšati uslove mještana Župe, zadovoljan je i predsjednik Savjeta te MZ Dragoljub Radulović, a, kako kaže dogovoreno je sa opštinom da u naredne tri godine nastave istom dinamikom.

„Ove godine odrađeni su i značajni radovi na vodosnabdijevanju, urađeni su bunari na vodoizvorištu u Blacama morakovskim, počela je izgradnja bazena 360 kubika šta će, nadam se, riješiti konačno pitanje vodosnabdijevanje mještana Župe Nikšićke u dijelu koji se snabdijeva iz Blaca morakovskih. Ostao nam je taj dio što se tiče Zagrada, Oblatno i dijela Kuta, projekat je strane Uniporma preuzela opština Nikšić i tu ćemo nastojati sa opštinom Nikšić i da vidimo koje su mogućnosti shodno tom projektu, da se i taj problem makne sa dnevnog reda i da i ti mještani dobiju uredno vodosnabdijevanje“, objasnio je Radulović podsjećajući da je i ambulanta prošle godine rekonstruisana sredstvima firme Uniprom, te da je tako ova godina u Župi Nikšićkoj bila izuzetno aktivna i da je odrađeno dosta posla.

„Nadamo se da je ovo tek početak radova u Župi Nikšićkoj i sigurno da ćemo mi kao mjesna zajednica ići sa novim zahtjevima prema opštini Nikšić i prema državi, odnosno Vladi Crne Gore na poboljšanju i dovođenju što boljih uslova života za mještana Župe Nikšićke“, jasan je on.

Podsjetimo, na sastanku održanom nakon protesta mještana Župe zbog stanja puta Rubeža – Morakovo dogovoreno je da njegova sanacija bude završena do kraja septembra naredne godine. Kao zagrijavanje za te glavne aktivnosti nakon par dana krenulo se sa asfaltiranjem tri kilometra seoskih puteva, saniranjem mosta na Krstovačama i krova mjesne zajednice. Takođe, tada je dogovoreno i puštanje u sistem novih 25 litara u seknudi vode iz novih buština u Kraljevom zabranu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.