Grbović: Zdravstvena usluga u Nikšiću podignuta na visok nivo

naslovna_bolnica
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 10.03.2017. u 14:12

Predsjednik opštine Veselin Grbović, sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti Opštoj bolnici Nikšić, koja ove godine slavi 130 godina rada.

On je tom prilikom uručio donaciju za nabavku potrebne opreme i kazao da, sa onim što je urađeno u prethodnom periodu, bolnica izgleda kao da je tek sada urađena.

“Svakako, stvoreni su sjajni uslovi, sve one informacije koje dolaze do nas govore da su bolesnici izuzetno zadovoljni sa uslovima koje imaju i koje im pruža ova bolnica, sa uslugama, komforom koji je nekada bio nezamisliv i da postoji u crnogorskom zdravstvu”, ocijenio je Grbović dodajući da su na današnjem radnom sastanku upoznali radnike bolnice da je Opština obezbijedila plac, oslobodila komunalija i uradila projekat za stanove namijenjene zdravstvenim radnicima, kao i da se narednih dana kreće sa izgradnjom.

Prvi čovjek grada je, takođe, naglasio da je zajedno sa Domom zdravlja i Specijalnom bolnicom u Brezoviku, ta ustanova pokazatelj da je zdravstvena usluga u Nikšiću podignuta na visok nivo.

Da su postignuti impozantni rezultati kada je u pitanju i tehničko-tehnološko, kadrovsko i svako drugo osavremenjavanje Opšte bolnice Nikšić složio se i direktor te ustanove, Ilija Ašanin, napominjujući da je 80 odsto smještajnog kapaciteta i radnog prostora adaptirano po strogo evropskim standardima i dovedeno do apartmanskog nivoa.

“U isto vrijeme smo za ovih sedam godina instalirali 2.368.000 eura opreme u Opštu bolnicu Nikšić. Ono što je najbitnije, 2008. godine smo imali 30 ljekara specijalista, danas ih imamo 72, što dovoljno govori koliko se vodi računa da se u sva tri segmenta odgovori zahtjevu vremena u kojem živimo”, istakao je Ašanin.

Na Odjeljenju urologije su, dodao je, prije petnaestak dana završeni radovi na adaptaciji, a mobilijar i novi kreveti su postavljeni prije nekoliko dana.

“Naredne sedmice u dogovoru sa finansijerom ovih radova, čija vrijednost iznosi 174.000 eura, pacijentima ćemo dati na uslugu ovo Odjeljenje jer u nastavku projekta imamo već započete projekte na Odsjeku za oftalmologiju, što se od strane finansijera – Američke ambasade tretira kao jedan projekat. Tako ćemo, završetkom radova na Odjeljenju za oftalmologiju, u drugoj polovini mjeseca aprila svečano, kako dolikuje, otvoriti i jedan i drugi dio Opšte bolnice Nikšić”, najavio je on i zahvalio lokalnoj upravi na osjećaju za potrebe Opšte bolnice.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, bez obzira što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci. Ta informacija potvrđena je za Portal RTCG od Ministarstva pravde. Živković i Perunović su u Turskoj uhapšeni zbog sumnje da su umiješani u ubistvo osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra.
Osnovno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je prekršajni postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mijajla Backovića zato što je sjedio tokom intoniranja državne himne na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić 18. septembra.