Hladnoća skratila časove u nikšićkoj Gimnaziji

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 08.02.2023. u 18:09
Pojedini roditelji učenika nikšićke Gimnazije "Stojan Cerović" tvrde da u pomenutoj školi grijanja ima samo po sat-dva, da su učionice izuzetno hladne i da će se djeca zbog niskih temperatura prehladiti.

“Časovi su od juče skraćeni, ali to mnogo ne pomaže kada su učionice hladne. Djeca se smrzoše”, kazala je majka jedne učenice.

Direktor Gimnazije Dušan Kilibarda potvrdio je da su časovi juče i danas skraćeni, ali tvrdi da je grijanje na maksimumu.

“Zgrada je napravljena 1996. godine i nikada nije dobila upotrebnu dozvolu. Prozori ne dihtuju, a grijanje je na maksimumu. Ušli smo u program energetske efikasnosti i trebalo bi da ove godine prozori budu promijenjeni. Pošto su juče i danas bile niske temperature, a kako prozori slabo dihtuju, odlučili smo da juče i danas držimo časove od po 30 min. Obavijestio sam ministarstvo o tome. Trudimo se da našim učenicima pružimo najbolje uslove”, kazao je Kilibarda.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Zgrada Gimnazije je lose sagradjena,i uvijek je u zimskom periodu bilo hladno i pored grijanja.Fiskulturna sala zauzima centralni dio.Standard je da se fiskulturne sale grade tako da se ne ometaju drugi casovi.Gimnazija je trebala da istane gdje je i bila.Neracionalne odluke pojedinaca su unistile grad.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nevladina organizacija “Sinergija novih krila“ na nikšićkom Trgu slobode organizovala je muzički program u sklopu humanitarne akcije „Svi po malo“ za izgradnju prvog centra za epilepsiju u Crnoj Gori.