ISOP Zelena patrola opet apelovala: Paljenje kontejnera je nezakonito i opasno

kontejner2
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 26.02.2019. u 12:32

ISOP Zelena patrola nedavno je objavila apel nesavjesnim pojedincima da ne pale kontejnere, međutim, i nakon toga u neposrednoj blizini Prve srednje stručne škole zapaljena su dva.

„Nesavjesni pojedinci ne samo što time narušavaju životnu sredinu, već  zbog jakog vjetra može doći do širenja vatre na okolne objekte i  ugroziti fizički integritet građana“, kazali su iz ISOP Zelena patrola.

ISOP Zelena patrola je odmah po završetku nedavno sprovedenog monitoringa, kako kažu, poslala cirkularni mail za molbom za hitnim sastankom povodom definisanja mjera za  prevenciju i suzbijanje ovih situacija nadležnim institucijama Opštine Nikšić.

„Nadležne institucije se nakon nekoliko naših uzastopnih apela putem medija  nijesu činile vješte da preduzmu bilo kakve korake u cilju suzbijanja  ovog, slobodno možemo reći, zločina prema zdravlju građana Nikšića“, kažu oni.

Mail su poslali Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj, Sekretarijatu za uređenje prostora i zaštitu životne sredine – sektor za zaštitu životne sredine, Javnom komunalnom preduzeću i Sekretarijatu za inspekcijski nadzor.

„Ovim putem ponovo apelujemo na nesavjesne pojedince da shvate da je paljenje kontejnera nezakonito, a zbog vremenskih prilika koje su aktuelne ovih dana, izuzetno opasno zbog mogućnosti izazivanja požara, da  prestanu sa ovom praksom, a na nadležne u opštini Nikšić da što prije preduzmu zakonski predviđene aktivnosti u cilju preveniranja i suzbijanja ovakvih situacija“, poručili su oni.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.