Isplatila se upornost stanara, Ulica narodne omladine konačno dobija “ležeće policajce”

img-3725
screenshot
  • Autor onogost.me
  • 04.11.2018. u 07:25

Ulica narodne omladine jedna je od najprometnijih u Nikšiću i, nažalost, poznata po čestim saobraćajnim nezgodama i sa smrtnim ishodima, ali i brojnim apelima stanara da se riješi problem.

Godinama kažu gledaju srmrskana auta, povrijeđene i nastradale učesnike u saobraćaju, u ulici zbog koje nemaju mira, ni danju ni noću.

„Samo što ne lete autima, preko stotinu se vozi. Nema rasvjete, samo jedan pješački prelaz“, kaže jedan od stanara Milan Tomić.

Isto je potvrdio i Luka Milojević, takođe stanar te ulice.

„Policija dođe i sobraćaj se uspori, ali čim odu sve po starom, počne da se bjesni. Posebno šta se po noći radi sa motorima“, ogorčen je on.

Njegov komšija, Stevan Grkinić, naglašava da se saobraćajne nezgode ovdje veoma često događaju, te da je došlo vrijeme da se nešto promijeni.

„Kad idete preko prelaza gledate kad će vam pete pokupiti. Niko neće da stane. To se mora napraviti, krajnje je vrijeme. Tu mlatene svaki dan ima neka nezgoda. Zadnjih desetak dana su dvije nesreće bile ovdje“, priča on.

Pješački prelaz, jedini na potezu od 600 metara između dvije raskrsnice, prelazi se uglavnom trčeći, kažu stanari. Koriste ga djeca na putu do vrtića i škole, zbog čega su prošle godine i pisali peticiju opštinarima, ali bez uspjeha. Posljednja dešavanja, ipak, nijesu prošla neopaženo kod opštinara koji su odlučili da usliše molbe stanara. Ulica narodne omladine, priznaju, jeste problem koji nijesu riješile ni česte policijske kontrole, niti obnovljena saobraćajna signalizacija.

„Mi smo i pored ovih peticija mještana odlučili da postavimo dvije vještačke izbočine, tzv. ležeće policajce, koje bi postavili na razmaku od 100 metara. Računam da će to biti završeno za mjesec dana“, najavio je Milan Bošković iz opštinskog Sekretarijata za saobraćaj.

Stanari se nadaju da će se ovim konačno smanjiti broj nezgoda, ali apeluju na sve vozače da u svakom slučaju opreznije voze.

 RTCG

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U crnogorskom MUP-u od pet letjelica aviohelikopterske jedinice nijedna nije operativna. Postavlja se pitanje kako ići u akcije spašavanja koje zahtijevaju pomoć iz vazduha. Iz Vojske, koja raspolaže sa pet helikoptera, ističu da to nije njihov primarni zadatak ali da su u prethodne dvije godine imali dosta angažovanja zato što takvim zadacima druge institucije nijesu mogle da odgovore.
Ljetnje računanje vremena počinje večeras. U noći između subote i nedjelje kazaljke ćemo pomjeriti za sat unaprijed, odnosno sa 2:00 na 3:00 časa. Spavaćemo sat vremena manje, ali će dan biti duži.