Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Istraga protiv Katnića zbog sumnji za navodni ratni zločin u Cavtatu

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 27.06.2024. u 15:06
Specijalno državno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića zbog sumnje da je tokom rata u Hrvatskoj počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

"Naredbom se okrivljenom M.K. stavlja na teret da je, na području Hrvatske, Opština Konavli, Cavtat, kao oficir Jugoslovenske narodne armije (JNA), postupajući suprotno odredbama IV Ženevske konvencije o zaštiti građanskih lica za vrijeme rata i Dopunskog protokola uz Ženevske konvencije, nečovječno postupao prema pojedinim civilima hrvatske nacionalnosti, tako što ih je napadao, mučio, tjelesno povrijeđivao, te vrijeđao ljudsko dostojanstvo i vršio nasilje nad mentalnim blagostanjem istih", navodi se u saopštenju SDT-a.

Prema informacijama "Vijesti", Katnić je juče na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu, pred tužiteljkom Tanjom Čolan-Deretić, negirao optužbe da ima bilo kakve veze sa ratnim zločinima.

Podsjetimo, Katnić se od 14. aprila nalazi u pritvoru zbog druge istrage.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas u Skupštini Crne Gore, Shodno Zakonu o državnim nagradama, Trinaestojulsku nagradu dobitnicima za 2024. godinu.