Javna rasprava o tekstu Nacrta zakona o Vladi trajaće 40 dana

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 21.09.2022. u 13:53
Ministarstvo javne uprave objavilo je program javne rasprave o Nacrtu zakona o Vladi, koja će trajati 40 dana, od dana objavljivanja javnog poziva na internet stranici ovog ministarstva.

Kako navode u saopšptenju, Ministarstvo javne uprave će održati okrugli sto o tekstu Nacrta zakona o Vladi, o čijem će datumu i mjestu održavanja zainteresovani subjekti biti obaviješteni putem internet stranice MJU, (https://www.gov.me/mju).

Kako naglašavaju u ovom vladinom resoru, zainteresovani subjekti svoje primjedbe, predloge i sugestije na tekst Nacrta zakona o Vladi mogu dostavljaju u pisanom obliku Ministarstvu javne uprave, na adresu: Rimski trg, broj 45, 81000 Podgorica, (sa naznakom „Primjedbe, predlozi i sugestije na Nacrt zakona o Vladi“) – putem pošte ili direktno na arhivu Ministarstva (svakog radnog dana od 09.00č do 11.00č i od 12.00č do 14.00č) i na e-mail adresu: [email protected]

Službenik zadužen za davanje informacija o postupku javne rasprave je Alen Franca kontakt: [email protected]

Organizaciona jedinica koja je zadužena za pripremu dokumenta je Direktorat za normativno uređenje sistema javne uprave i harmonizaciju propisa.

Nakon završene javne rasprave Ministarstvo javne uprave će razmotriti sve pristigle primjedbe, predloge i sugestije i nakon toga sačiniti i objaviti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi na internet stranici Ministarstva, u roku od 15 dana od dana završetka javne rasprave.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Agencija za sprječavanje korupcije saopštila je za TVCG da je u toku postupak kontrole izvještaja o imovini doskorašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića. Navode i da kontrolišu imovinu bivšeg funkcionera ANB-a Zorana Lazovića.
  Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
  Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.