Kampanja “Kad pijem ne vozim” tokom praznika

UP
 • Autor onogost.me
 • 30.12.2022. u 13:54
Uprava policije u saradnji sa dugogodišnjim partnerom AD „Pivara Trebjesa“ Nikšić tokom novogodišnjih i božićnih praznika realizuje kampanju „Kad pijem ne vozim“. U okviru kampanje, kontrolisanim vozačima će policijski službenici dijeliti osvježivače vazduha za vozila, sa logom kampanje „Kad pijem ne vozim“, a koje je obezbijedila AD „Pivara Trebjesa“ Nikšić.

U toku predstojećih praznika, na crnogorskim putevima se očekuje povećana frekvencija saobraćaja, a samim tim i povećan broj vozača koji učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola i drugih nedozvoljenih psihoaktivnih supstanci.

“Imajući u vidu težinu posljedica saobraćajnih nezgoda koje izazivaju vozači koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i njihov uticaj na osjećaj sigurnosti šire društvene zajednice, službenici saobraćajne policije će u danima praznika i vikenda, kontrolisati vozače na prisutsvo alkohola u oranizmu, naročito mladih vozača i vozača početnika, kao i vozača vozila namijenjnih za javni prevoz putnika”, navodi se u saopštenju policije.

Kontrole vozača će se vršiti na autoputu i njegovim pristupnim putevima, na magistralnim, regionalnim i lokalnim putnim pravcima, kao i u gradskim sredinama sa težištem na lokacijama koje se nalaze u blizini ugostiteljskih objekata i mjesta gdje su organizovani doček Nove godine i proslava Božića.

“Promocija odgovorne konzumacije alkohola je među ključnim stubovima društveno odgovornog djelovanja kompanije Molson Coors Beverage Company, u sklopu koje posluje pivara „Trebjesa“. Zaključno sa ovogodišnjom donacijom, pivara Trebjesa je do sada donirala ukupno 47 alkometara Upravi policije”, navodi se u saopštenju.

Naredne godine će u svIjetlu obilježavanja 15 godina kampanje „Kad pijem, ne vozim“ dodatno intenzivirati aktivnosti na polju promocije odgovorne konzumacije alkohola.

“Uz iskrene želje da u društvu dragih osoba bezbjedno uživate u predstojećim praznicima, Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju”, kazali su iz uprave policije.

Kampanja „Kad pijem ne vozim“ će se realizovati od 31. decembra 2022. godine do 8. januara 2023. godine.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Crnoj Gori jutros je najviše snijega na Žabljaku 80 centimetara, objavljeno je na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
  U nižim predjelima Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, dok su mjestimično mokri u centralnim i sjevernim predjelima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
  Na Vučju je visina sniježnog prekrivača oko metar. Što se tiče samih skijališta, biće otvorena tokom vikenda, danas i sjutra, i velika staza i mala staza, kazala je portalu Onogošt direktorica Turističkog kompleksa Vučje Anđa Vukčević Zorić.