Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kandidati Dragović, Šestović, Radinović i Vasiljević

Gov.me
 • Autor onogost.me
 • 14.01.2024. u 13:03
Spor koji je nastao zbog izbora direktora Uprave policije nakon što je Zoran Brđanin vraćen na tu poziciju, mogao bi biti riješen već do kraja ove nedelje.

Naime, kako Portal RTCG saznaje na stolu su četiri imena i neko od njih mogao bi biti prihvatljiv i za premijera Milojka Spajica i za Demokratsku Crnu Goru, kojima je pripao bezbjednosni sektor.

Kako saznajemo, kao kandidati za direktora UP pominju se Petar Šestović, Vojo Dragović, Draško Radinović i aktuelni pomoćnik direktora policije za granicu Milutin Vasiljević.

Obzirom da premijer Milojko Spajić neće prisustvovali sjednici Vlade u četvrtak, odluka vjerovatno neće biti zvanično verifikovana ali bi mogao biti postignut usmeni dogovor.

Sjednicom će predsjedavati zamjenik premijera Aleksa Bečić. Saglasnost za kandidata koji bi mogao biti predložen za prvog čovjeka policije prvo mora dati komisija.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović u nekoliko navrata je saopštavao da na čelo policije mora doći čovjek kojeg će preporučiti stručne reference a ne bilo koja partija.

Prema saznanjima našeg portala, Evropa sad I dalje insistira da Dragović bude direktor policije, a zeleno svjetlo bi dali i za Šestovića.

Presudom Upravnog suda Crne Gore od 7. novembra prošle godine usvojen je tužbeni zahtjev Zorana Brđanina i poništeno mu je rješenje o prestanku mandata sa mjesta direktora Uprave policije sa kojeg je smijenjen prije vremena na koje je postavljen.

Dotadašnji vršilac dužnosti direkora policije Nikola Terzić 11. decembra predao je dužnost novom direktoru policije Brđaninu.

Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine 21. decembra prošle godine, međutim, nije usvojio dva izvještaja direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Odbor je, razmatrao izvještaje za vrijeme od 1. januara do 15. maja i od 15. maja do 23. novembra prošle godine.

Prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, u slučaju da Odbor odbije izvještaj, o tome će obaviijestiti ministra unutrašnjih poslova, koji nakon toga može pokrenuti proceduru razrješenja direktora policije.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas u Skupštini Crne Gore, Shodno Zakonu o državnim nagradama, Trinaestojulsku nagradu dobitnicima za 2024. godinu.
  Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, nakon dobijanja potvrde i releventnih informacija, privremeno obustaviti priznavanje fakultetskih diploma stečenih na fakultetima u Bosni i Hercegovini koji su obuhvaćeni istragama tamošnjih nadležnih organa, a do okončanja postupaka, u cilju zaštite javnog interesa Vlade Crne Gore. To je jedan od zaključaka Vlade usvojen na predlog Ministarstva.
  Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović posjetila je Osnovnu školu ,,Rade Perović” u Velimlju, nakon što je nevrijeme pričinilo štetu na objektu.