Kandidature za Nagradu oslobođenja Nikšića dostaviti do 3. septembra

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 01.08.2023. u 08:15
Opština Nikšić raspisala je Odluku o predlaganju kandidata za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića, kojom je pozvala na dostavljanje predloga za kandidate.

Nagrada oslobođenja Nikšića, kao oblik javnog priznanja Opštine Nikšić, dodjeljuje se za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog  stvaralaštva kojima se doprinosi  razvoju Opštine Nikšić.

Nagrada se dodjeljuje svake godine za praznik Opštine -18. septembar.

Prošle godine ovo opštinsko priznanje uručeno je bokseru Ratku Draškoviću i Klubu dobrovoljnih davalaca krvi “Sveti Sava”.

“Nagrada se dodjeljuje pojedincima i pravnim licima sa teritorije Opštine Nikšić, a može se dodjeljivati i pojedincima koji ne žive na teritoriji Opštine Nikšić, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Opštinu”, piše u Odluci žirija Nagrade za oslobođenja Nikšića.

Nagrada se istom licu može dodijeliti samo jedanput.

Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju: građanin, grupe građana, privredna društva, javne službe, nevladine organizacije i drugi subjekti.

“Predlozi se dostavljaju u pisanoj formi sa obrazloženjem i dokumentacijom na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata koji se predlažu za Nagradu. Predlozi se dostavljaju Skupštini opštine Nikšić, sa naznakom: za Žiri za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića za 2023. godinu, na adresu Njegoševa 18, najkasnije do 3. septembra 2023. godine”, navode iz Opštine.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci