Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
15:16
16.7.2019.

KDDK “Sveti Sava”: Donirano 105 jedinica krvi

Najveći naš uspjeh je kad znaš da si nekom spasio život, a jedna jedinica krvi spašava tri života”, kazao je Milenko Eraković, predsjednik Kluba dobrovoljnjih davalaca krvi (KDDK) “Sveti Sava” nakon današnje akcije tokom koje je prikupljeno 105 jedinica ove dragocjene tečnosti.


Eraković je istakao da tokom godine imaju više akcija, te da je Svetosavska bila puno veća tokom koje su prikupili za stotinu jedinica više.

“Između akcija takođe obilazimo sve naše bratske klubove u Crnoj Gori i okruženju, pa se velike količine krvi daju u međuakcijama. Te bratske veze puno znače, krv nas je spojila. Gdje god dođemo, mi smo dobrodošli i to su ona prava, bratska druženja, prijateljstva, a ujedno i promocija davanja krvi”, objasnio je on.

Klub postoji od 2007. godine i broji oko 850 članova, što ga čini najvećim klubom u Nikšiću, a i šire. Ovo im je 24 akcija i za to vrijeme prikupljeno je čak više od 6.000 jedinica krvi.

Uprkos ovim impozantnim brojkama, kako kaže Eraković, Klub ima problem u svom funkcionisanju.

“Nemamo prostoriju, kancelariju. Imali smo neki objekat, ali je sticajem okolnosti zatvoren. Nijesmo u mogućnosti da plaćamo prostor, živimo od sponzorstva. Ovom prilikom apelujemo na opštinske strukture da nam dodjele negdje četiri sa četiri, da bi mogli funkcionisati i biti još uspješniji”, poručio je on.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:06
  7.12.2019.

  Prema mišljenju građana naše države korupcija je najzastupljenija u zdravstvu, odnosno to je stav koji dijeli 26,1 odsto ispitanika, a smatraju daje ova pojava najmanje zastupljena u oblasti kulture (0,2 odsto) pokazalo je godišnje istraživanje Agencije za sprječavanje korupcije.

 • 12:18
  7.12.2019.

  Donacijom u hrani, vrijednom oko 12.500 eura, listi dosadašnjih kompanija koje podržavaju Narodnu kuhinju u Nikšiću pridružili su se NTC i Aroma marketi.

 • 09:18
  7.12.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom mokrim putevima, uz mjestimično smanjenu vidljivost, kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 08:22
  7.12.2019.

  Nova pravila za taksiste važiće od februara iduće godine. Oni koji budu zarađivali više od 18 hiljada eura godišnje, moraće da izdaju fiskalne račune. Ukoliko to budu kršili moraće da plate kaznu i do 10 hiljada eura.