Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
15:16
16.7.2019.

KDDK “Sveti Sava”: Donirano 105 jedinica krvi

Najveći naš uspjeh je kad znaš da si nekom spasio život, a jedna jedinica krvi spašava tri života”, kazao je Milenko Eraković, predsjednik Kluba dobrovoljnjih davalaca krvi (KDDK) “Sveti Sava” nakon današnje akcije tokom koje je prikupljeno 105 jedinica ove dragocjene tečnosti.


Eraković je istakao da tokom godine imaju više akcija, te da je Svetosavska bila puno veća tokom koje su prikupili za stotinu jedinica više.

“Između akcija takođe obilazimo sve naše bratske klubove u Crnoj Gori i okruženju, pa se velike količine krvi daju u međuakcijama. Te bratske veze puno znače, krv nas je spojila. Gdje god dođemo, mi smo dobrodošli i to su ona prava, bratska druženja, prijateljstva, a ujedno i promocija davanja krvi”, objasnio je on.

Klub postoji od 2007. godine i broji oko 850 članova, što ga čini najvećim klubom u Nikšiću, a i šire. Ovo im je 24 akcija i za to vrijeme prikupljeno je čak više od 6.000 jedinica krvi.

Uprkos ovim impozantnim brojkama, kako kaže Eraković, Klub ima problem u svom funkcionisanju.

“Nemamo prostoriju, kancelariju. Imali smo neki objekat, ali je sticajem okolnosti zatvoren. Nijesmo u mogućnosti da plaćamo prostor, živimo od sponzorstva. Ovom prilikom apelujemo na opštinske strukture da nam dodjele negdje četiri sa četiri, da bi mogli funkcionisati i biti još uspješniji”, poručio je on.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:14
  17.8.2019.

  Ukoliko prilikom vožnje u naseljenom području prekoračite dozvoljenu brzinu za 70 kilometara na čas, odnosno za 90 u nenaseljenom, policajac saobraćajne patrole je dužan da vas uhapsi istog trenutka. Nakon hapšenja čeka vas najmanje dvije sedmice zatvora.

 • 12:09
  17.8.2019.

  Usluge Savjetovališta o bolestima zavisnosti i polno prenosivim bolestima, kao i drop in centra putem kojeg se distribuiraju osnovne paket intervencije za prevenciju HIV-a i PPI, u poslednjih godinu dana, iskoristilo je 72 stanovnika grada pod Trebjesom, navode iz Instituta za socijalnu i obrazovnu politiku (ISOP).

 • 10:00
  17.8.2019.

  U Crnoj Gori jutros je saobraćaj umjerenog, a tokom dana očekuje se pojačan intenzitet, saopštili su iz Auto-moto saveza (AMSCG) i savjetovali vozače da voze oprezno i vožnju prilagode uslovima na putu.

 • 08:33
  17.8.2019.

  Distribucija kompleta udžbenika počeće najkasnije u ponedjeljak, a prodaja, kako su i ranije najavili iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, počinje 26. avgusta.