Kecojević: DF odgovoran što građani Nikšića nemaju doček Nove na trgu

zivko
  • Autor onogost.me
  • 29.12.2015. u 14:39

Na priču o dočeku Nove Godine u Nikšiću danas je definitivno stavljena tačka. Dok iz DF-a s jedne strane krive MUP što im je „minirao“ doček zbog odugovlačenja sa odobrenjem, u lokalnoj upravi krive upravo DF zbog toga što će Nikšićani ostati bez proslave na gradskom trgu. 

Glavni opštinski menadžer, Živko Kecojević, kaže za portal Onogošt da je lokalna uprava podnijela zahtjev za organizovanje dočeka, ali budući da su se prije njih javili iz DF-a, oni su se morali povući. Epilog svega biće prazan trg u novogodišnjoj noći, iako je trebalo da bude mjesto na kom bi se Nikšićani provodili uz nastupe lokalnih bendova i sastava „Piva džez“.

„Opština Nikšić je planirala da organizuje doček Nove Godine na trgu. Pošto je 22. decembra DF podnio CB Nikšić zahtjev za organizovanje dočeka, mi smo im kao demokrate  prepustili organizaciju, jer su se oni prvi javili.  Međutim, ako oni ne organizuju doček Nove Godine onda oni su odgovorni što građani Nikšića neće imati doček koji je na trgu planirala da organizuje lokalna uprava“, kazao je Kecojević.

Poslanik DF-a, Milutin Đukanović, ranije danas kazao je za portal Onogošt da su od MUP-a, juče oko 14h, dobili dozvolu za održavanje dočeka, ali da je tada već bilo kasno za bilo kakvu reakciju.

“ To je čista opstrukcija i zloupotreba zakona. Oni su iskoristili zakonsko pravo da se izjasne o našem zahtjevu najkasnije 48 časova prije planiranog događaja. Tako su nas doveli u nemoguću situaciju jer je trebalo iznajmiti binu i platiti pjevače koji, s druge strane, nijesu željeli da rizikuju čekajući da li će biti dočeka ili ne ako su negdje već imali sigurne ponude. Jednostavno za tri dana je nemoguće organizovati doček”, istakao je Đukanović.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Osnovno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je prekršajni postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mijajla Backovića zato što je sjedio tokom intoniranja državne himne na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić 18. septembra.
Svečanom dodjelom vaučera, Alfa centar i portal “Onogošt” nagradili su tri tima za najbolje kampanje na teme sprečavanja govora mržnje i diskriminacije kao i uručili sertifikate za 15 mladih ljudi koji su učestvovali na projektu i time završili realizaciju projekta „Positive narratives for positive change – #spinoff“.