Kinez spašen nakon 12 sati potrage na Durmitoru

GSSCG/Facebook
 • Autor onogost.me
 • 22.05.2023. u 12:04
Pripadnici Gorske službe zaštite i spašavanja nakon 12 sati potrage pronašli su i spasili kineskog državljanina, koji se sam uputio na planinarsku turu kroz Durmitor.

Akcija je okončana oko 5.30 h.

Gorska služba spašavanja Crne Gore juče oko 17 sati putem OKC 112 Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a primila poziv za pomoć od državljanina Kine.

S.W. (2000) se juče sam uputio na planinarsku turu kroz Durmitor i u jednom trenutku je proklizao i upao u rupu.

“Prva informacija po GPS koordinatama je da se on nalazi na lokalitetu ispod Bobotovog kuka. Ekipa GSS po dolasku na lokaciju koja nam je dostavljena nije pronašla državljanina Kine”, saopštila je GSS.

Kako kažu od tog trenutka kreće borba sa vremenom, lošim vremenskim uslovi i dostavljenim novi GPS koordinatama koje će se po drugi put pokazati kao pogrešne.

“Treći podatak koji smo dobili nešto nakon ponoći ispostavio se kao pravi. Nešto poslije dva sata nakon ponoći krenulo je izvlačenje kineskog državljanina koji na sreću nije povrijeđen”, navode u GSS-u.

Akcija je, kako kažu, okončana oko 5 i 30 minuta.

“Moramo istaći da je ekipa GSS juče od 17 sati pa do okončanja spasilačke akcije jutro po lošim vremenskim uslovima (magla, vjetar ) prešla više od 20 kilometara kroz Durmitor razlog su svakako pogrešni GPS podaci koje smo dobijali. Poslije naporne noći jutros ipak zadovoljni jer je druga spasilačka akcija u ovoj godini uspješno okončana”, poručuju iz GSS.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministar prosvjete, Miomir Vojinović, naložio je da se testovi sa eksterne mature ponovo pregledaju i ocijene. Roditelji i maturanti prekinuli su, nakon ove informacije, protest ispred zgrade Ministarstva u Podgorici.
  Grupa maturanata okupila se ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete da iskažu nezadovoljstvo time što su pali na ispitu iz maternjeg jezika u sklopu eksterne provjere znanja.