Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kontić: U Nikšiću potrebno još vrtića

milica-kontic-final-1000x555
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.03.2021. u 12:14

Kandidatkinja za odbornicu “SDP – SRCEM ZA NIKŠIĆ”, Milica Kontić je saopštila da su nikšićki vrtići iz godine u godinu sve puniji na zadovoljstvo i roditelja i djece, tako da danas preko 2.300 najmlađih sugrađana pohađa jedan od 25 vrtića, ili grupa pri osnovnim školama.

“Smatramo da sličnu priliku trebaju imati sva djeca na području naše Opštine kao najveće u Crnoj Gori i SDP će unaprijediti program osposobljavanja i opremanja prostora u mjesnim centrima, tako da u naredne četiri godine ni jedno dijete ne ostane uskraćeno za mogućnost predškolskog obrazovanja”, istakla je u Kontić.

Kako navodi, takođe ima potrebe za otvaranjem još jednog većeg objekta u širem gradskom centru. Dodaje da će time društvo pokazati suštinsku brigu za najmlađe, a kao zajednica da će djeca iz udaljenih krajeva Nikšića imati jednake šanse kao i njihovi vršnjaci iz centra grada.

“Snaga jedne zajednice se mjeri po tome na koji način se brine o najmlađima i najstarijima. Za vrtiće u našem gradu se moraju obezbijediti dodatna sredstva kako bi bila uređena po najvišim standardima, a Opština treba iz Budžeta izdvajati sredstva za opremanje kako učionica tako i dvorišta, ali i dječijih igrališta gdje god je to moguće. Tako će naši najmlađi sugrađani i njihovi roditelji suštinski osjetiti da se vodi briga o njima i njihovim potrebama”, zaključila je ona.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Nakon gotovo četiri godine flota Avio-helikopterske jedinice MUP-a je operativna za pružanje podrške svim resorima, a tokom ljeta posebno u oblasti bezbjednosti saobraćaja i zaštite i spasavanja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.