Kovačević: Saglasan da Ulica Narodnih heroja zadrži ime

markokovacevic
onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 22.04.2023. u 19:48
Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da je saglasan da Ulica Narodnih heroja zadrži ime.

“Saglasan sam sa stavom koalicije “Za budućnost Nikšića” da ime Svetog Petra Cetinjskog ponese neka druga ulica a da Ulica Narodnih heroja, kao jedna od najprepoznatljivijih u našem gradu, zadrži svoje ime”, naveo je Kovačević u objavi na Fejsbuk profilu.

Kako je dodao, intencija prijedloga te koalicije nikada nije bila da neke od najstarijih i najpoznatijih ulica u Nikšiću promjene ime.

“Već da Sveti Petar Cetinjski i naši književni velikani dobiju svoje ulice u našem gradu. Nikšić će zadržati postojeće prepoznatljive ulice i njihove nazive. A vjerujem i sa ovim našim predlozima kada budu usvojeni obogatiti tu lijepu priču našeg grada”, napisao je Kovačević.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Mislim da nije lijepo na taj nacin mijenjati nazive ulica.Gradjani ce se vjerovatno suprostaviti ipodnijeti peticiju da bi to sprijecili.Molim vas objavite gdje se mogu potpisati.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministar prosvjete, Miomir Vojinović, naložio je da se testovi sa eksterne mature ponovo pregledaju i ocijene. Roditelji i maturanti prekinuli su, nakon ove informacije, protest ispred zgrade Ministarstva u Podgorici.
  Grupa maturanata okupila se ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete da iskažu nezadovoljstvo time što su pali na ispitu iz maternjeg jezika u sklopu eksterne provjere znanja.