Kovačević: Sumnjiv sam po osnovu toga što sam Srbin i što se zna kakav stav imam o stihovima Drljevića

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 05.07.2023. u 13:36
Nažalost sumnje koje sam imao da je tužilaštvo u sprezi sa antisrpskim i promafijaškim medijskim lobijem su se obistinile, saopštio je danas predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

On je to rekao povodom toga što se postupajući tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću izjasnio da se u njegovim radnjama stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, te da će protiv njega biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio to krivično djelo.

On je “Vijestima” kazao da bivši predsjednik Crne Gore i nekadašnji lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović još nije dao nikakvu izjavu o navodima koji se o njemu pojavljuju u Skaj prepiskama.

“A ja sam zbog nekog položaja dijela tijela u nekom trenutku momentalno procesuiran i osumnjičen. Ovakve vrste postupanja dijela tužilaštva i medija mogu samo da uporedim sa režimima u nacističkoj Njemačkoj i NDH sa tom razlikom što još uvijek nemaju u sistemu predviđenu dozvolu za ubijanje Srba. Jer je sasvim jasno da sam sumnjiv po ovom pitanju samo po osnovu toga što sam Srbin i što se zna kakav stav imam o stihovima ratnog zločinca i deklarisanog fašiste Sekule Drljevića koji se nalaze u himni Crne Gore. Da je bilo ko drugi u pitanju niko ovo ne bi problematizovao, ni mediji, ni tužilaštvo”, istakao je Kovačević.

On je dodao da je “jasno da je ovaj događaj iskorišćen da se skrene pažnja sa mnogo većih zlodjela i položaja ruku koje su stavljale ljudima na glavu najlonske kese, slikavale raznorazna mučenja i kuckale poruke u kojima kažu kako će se nekim ljudima sušiti džigerice na Njegušima”.

“Te ruke očigledno nisu problem ni medijima ni tužilaštvu koje nije tako ekspresno kada su te ruke u pitanju. U svakom slučaju borba za bolju i pravedniju Crnu Goru i dalje traje, ona nije laka ali ćemo u njoj sigurno pobijediti”, zaključio je Kovačević.

Kovačević je preksinoć držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne tokom obilježavanja 13 godina rada “Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Nikšić”.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.