Krivična prijava zbog nezakonitog trgovanja akcijama: Pribavio preko 8.700 eura koristi

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 06.10.2023. u 14:34
Službenici Regionalnog centra bezbjednost „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv M.Ž. (41) zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

“On je, u svojstvu ovlašćenog brokera u investicionom društvu „NK Broker“ AD Nikšić, izvršio navedena djela na način što je, kako se sumnja, na tržištu kapitala nezakonito raspolagao tj. trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) za dva klijenta ovog društva, a sve bez njihovog znanja i naloga, te za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 8.791 eura”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je Senegal 29:21 u Geteborgu u drugom kolu Glavne runde Svjetskog prvenstva.
  Ukoliko je dječak uputio prijetnju ili u nekom drugom kontekstu naveo da će nešto uraditi sebi ili vršnjacima, škola je morala reagovati po pravilniku i otvoriti slučaj, jer dužnost škole jeste da ispita o čemu je riječ i da uključi roditelje i, ukoliko je potrebno, Centar za socijalno i policiju", kazala je za naš portal psihološkinja Monika Sekulović povodom slučaja u OŠ "Ratko Žarić".