Krivične prijave protiv dva člana izborne komisije u Šavniku

TVCG
 • Autor onogost.me
 • 18.12.2022. u 12:45
Policija u Šavniku podnijela je krivične prijeve protiv članova izborne komisije u Šavniku M.I. (30) i N.K. (45) zbog pet krivičnih djela.

Kako navode u saopštenju Uprave policije, krivična prijava je podnijeta ODT u Pljevljima protiv M.I., člana izborne komisije na biračkom mjestu broj 1 u Šavniku, koji je onemogućio jednom građaninu da ostvari biračko pravo i potom uništio 16 glasačkih listića.

“Njemu se na teret stavljaju tri krivična djela, povreda prava glasanja, sprječavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenta o glasanju”, naglašavaju u saopštenju.

Na biračkom mjestu broj 14 u Kruševicama član biračkog odbora N.K. je uništio 48 glasačkih listića, nakon čega je glasanje prekinuto.

“Po nalogu nadležnog tužioca policija je protiv N.K. podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivična djela sprječavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenta o glasanju”, navode u policiji.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fond za zdravstveno osiguranje tokom prošle godine izdvojio je oko šest miliona eura za bolovanja, dok je izgubljeno oko million radnih dana. To su za CdM kazali iz Fonda za zdravstveno osiguranje. Najduže bolovanje, prema podacima iz informacionog sistema Fonda otpočelo je februara 2015. godine, koje sa manjim prekidima traje i dalje.
  U gradskoj kapeli u Plužinama odnedavno se ne služi piće prilikom odavanja pošte preminulom. To je preporuka koju je donijela Skupština tog grada. Običaji na sahranama se mijenjaju vremenom, ali ono što zabrinjava je da se u pivskom kraju mnogo više umire nego rađa.