Autor: onogost.me
Foto: vijesti.me
14:29
14.9.2018.

"Let's do it Montenegro": Volonteri čistili Mrkošnicu

U nikšićkom naselju Mrkošnica, u dijelu oko autobuske stanice, šest volontera čistilo je pomenuti teren u sklopu akcije ”Let's do it, world!“, koja se ove godine organizuje u 150 zemalja.


Kako je kazala Tijana Kovačević, ispred NVO Udruženje za podsticanje suživota Korina, koja je koordinator za Nikšić, u poslednjem trenutku su odlučili da akciju organizuju i u gradu pod Trebjesom.

“Naša opština jedina u Crnoj Gori koja nije htjela da podrži ovu akciju tako da smo prije dvije nedjelje odlučili da se i mi pridružimo akciji, da ne izostanemo, pa nismo imali dovoljno vremena da okupimo dovoljan broj ljudi, što nas neće spriječiti da odradimo posao kako valja“, kazala je Kovačević.

Podsjetila je da je akcija poslednji put u Nikšiću bila organizovana prije dvije godine kada se okupio veliki broj volontera i kada je uklonjena velika količina otpada.

„Odlučili smo da čistimo dio u užem centru grada, koji je jedan od najprljavijih, što je zaista začuđujuće s obzirom na to da se ne radi o nekom zabačenom naselju u Nikšiću, već bukvalno o stambenom naselju. Pozvali smo zaposlene sa Željezničke i Autobuske stanice da nam se pridruže, s obzirom da ćemo čistiti prostor oko njihovih zgrada, ali niko se nije odazvao nažalost.“, kazala je Kovačević.

 

Izvor: vijesti.me

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:18
  20.6.2019.

  Država koja ima ovakvu omladinu ne treba da brine za svoju budućnost, istakao je direktor Prve srednje stručne škole Goran Davidović prilikom današnjeg uručivanja diploma „Luča“ i nagrada najboljim maturantima.

 • 13:21
  20.6.2019.

  Uprava javnih radova objavila je tendersku dokumentaciju za prikupljanje ponuda za izgradnju doma za 104 stare i odrasle osobe sa invaliditetom u Nikšiću, u okviru realizacije druge faze projekta.

 • 13:08
  20.6.2019.

  Od 150 učenika pet osnovnih škola iz Nikšića – "Mileva Lajović Lalatović“, „Dušan Bojović“, „Janko Mićunović“, „Radoje Čizmović“ i „Dušan Đukanović“, 97 odsto je reklo da nikad nije probalo drogu, jedan odsto da jeste, a isto toliko je odgovorilo potvrdno, ali da ne uživa.

 • 11:50
  20.6.2019.

  Na Filološkom fakultetu sjutra i preksjutra biće održana prva međunarodna i peta nacionalna konferencija za nastavnike engleskog jezika, pod nazivom „Dani ELTAM-a“, Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore.