Autor: onogost.me
Foto: vijesti.me
14:29
14.9.2018.

"Let's do it Montenegro": Volonteri čistili Mrkošnicu

U nikšićkom naselju Mrkošnica, u dijelu oko autobuske stanice, šest volontera čistilo je pomenuti teren u sklopu akcije ”Let's do it, world!“, koja se ove godine organizuje u 150 zemalja.


Kako je kazala Tijana Kovačević, ispred NVO Udruženje za podsticanje suživota Korina, koja je koordinator za Nikšić, u poslednjem trenutku su odlučili da akciju organizuju i u gradu pod Trebjesom.

“Naša opština jedina u Crnoj Gori koja nije htjela da podrži ovu akciju tako da smo prije dvije nedjelje odlučili da se i mi pridružimo akciji, da ne izostanemo, pa nismo imali dovoljno vremena da okupimo dovoljan broj ljudi, što nas neće spriječiti da odradimo posao kako valja“, kazala je Kovačević.

Podsjetila je da je akcija poslednji put u Nikšiću bila organizovana prije dvije godine kada se okupio veliki broj volontera i kada je uklonjena velika količina otpada.

„Odlučili smo da čistimo dio u užem centru grada, koji je jedan od najprljavijih, što je zaista začuđujuće s obzirom na to da se ne radi o nekom zabačenom naselju u Nikšiću, već bukvalno o stambenom naselju. Pozvali smo zaposlene sa Željezničke i Autobuske stanice da nam se pridruže, s obzirom da ćemo čistiti prostor oko njihovih zgrada, ali niko se nije odazvao nažalost.“, kazala je Kovačević.

 

Izvor: vijesti.me

 

Ostale vijesti iz kategorije