Autor: onogost.me
Foto: vijesti.me
14:29
14.9.2018.

"Let's do it Montenegro": Volonteri čistili Mrkošnicu

U nikšićkom naselju Mrkošnica, u dijelu oko autobuske stanice, šest volontera čistilo je pomenuti teren u sklopu akcije ”Let's do it, world!“, koja se ove godine organizuje u 150 zemalja.


Kako je kazala Tijana Kovačević, ispred NVO Udruženje za podsticanje suživota Korina, koja je koordinator za Nikšić, u poslednjem trenutku su odlučili da akciju organizuju i u gradu pod Trebjesom.

“Naša opština jedina u Crnoj Gori koja nije htjela da podrži ovu akciju tako da smo prije dvije nedjelje odlučili da se i mi pridružimo akciji, da ne izostanemo, pa nismo imali dovoljno vremena da okupimo dovoljan broj ljudi, što nas neće spriječiti da odradimo posao kako valja“, kazala je Kovačević.

Podsjetila je da je akcija poslednji put u Nikšiću bila organizovana prije dvije godine kada se okupio veliki broj volontera i kada je uklonjena velika količina otpada.

„Odlučili smo da čistimo dio u užem centru grada, koji je jedan od najprljavijih, što je zaista začuđujuće s obzirom na to da se ne radi o nekom zabačenom naselju u Nikšiću, već bukvalno o stambenom naselju. Pozvali smo zaposlene sa Željezničke i Autobuske stanice da nam se pridruže, s obzirom da ćemo čistiti prostor oko njihovih zgrada, ali niko se nije odazvao nažalost.“, kazala je Kovačević.

 

Izvor: vijesti.me

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:17
  16.2.2019.

  Svijest o doniranju u Crnoj Gori nije na visokom nivou i veoma je važno uticati na djecu da nauče da poklanjaju, pomažu drugima, dijele talenat i volontiraju, a neophodno je i povećati stepen njihove bezbjednosti u saobraćaju. To je ocijenio Đorđije Kotri, predsjednik Upravnog odbora Fondacije Marija Kotri, koja je osnovana sa ciljem da se sačuva uspomena i sjećanje na djevojčicu Mariju koja je tragično izgubila život u željezničkoj nesreći u Nikšiću.

 • 13:10
  16.2.2019.

  U ponedjeljak 18. februara će biti organizovano veče posvećeno obilježavanju 148 godina crnogorskog novinarstva. 

 • 12:08
  16.2.2019.

  Implementacija laboratorijskog informacionog sistema (LIS) je završena, te je sada elektronski sistem eNalaz dostupan osiguranicima u svim opštinama u Crnoj Gori, kazao je direktor Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) Sead Čirgić. U narednom periodu, kako je najavio, predstoji uvođenje LIS-a na sekundarnom nivou, a ići će se i ka ukidanju štampanih laboratorijskih nalaza kada to nije potrebno.

 • 10:09
  16.2.2019.

  Komisija Ministarstva unutrašnjih poslova za dodjelu nagrada i priznanja povodom 1. marta – Dana zaštite i spašavanja odlučila da za iskazanu hrabrost i požrtvovanost plaketom nagradi i Darka Vujoševića, koji je spašavajući porodicu Kumburović iz Skadarskog jezera i sam izgubio život.