Mališani iz nikšićkih vrtića u posjeti Prijestonici

prijestonica
cetinje.me
  • Autor onogost.me
  • 27.05.2018. u 10:02

Predstavnike Javne predškolske ustanove “Dragan Kovačević“ iz Nikšića juče je primio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.  

Za oko 800 mališana iz nikšićkih vrtića bi trebalo da do 1. juna bude organizovana posjeta Cetinju, koja je organizovana povodom dana ustanove “Dragan Kovačević” i ispraćaja budućih prvaka. 

Gradonačelnik Kašćelan kazao je da mu je zadovoljstvo što ima priliku da ugosti djecu koja su, kako je istakao, snaga naše države.

“Bila bi nam čast da na isti način ugostimo predstavnike i djecu i iz obrazovnih instituacija iz svih krajeva Crne Gore, jer je važno da učimo istoriju svoje zemlje i da znamo ko su nam preci“, naglasio je gradonačelnik.

Direktorica JPU “Dragan Kovačević” Radmila Backović kazala je da će mališani obići dvorac kralja Nikole, Biljardu, Cetinjski manastir, crkvu na Ćipuru, Etnografski muzej, Muzej novca i ostale znamenitosti na Cetinju.

“Stigli smo na Cetinje iz više razloga, a glavni su edukativnog karaktera – upoznavanje sa crnogorskom tradicijom. Na ovaj način dajemo priliku djeci predškolskog uzrasta da stvore temelj za dalje obrazovanje“, rekla je Backović.

Djeca iz vrtića “Dragan Kovačević“ poklonili su gradonačelniku Kašćelanu svoje umjetničko djelo – sliku Lovćena, a Prijestonica je uzvratila tako što je mališanima darovala knjige.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.