Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:36
23.1.2020.

Mićković: Šehović ovakvom odlukom stavio sebe iznad sistema

Bivša direktorica OŠ „Braća Labudović“ Biljana Mićković dostavila je saopštenje medijima nakon odluke Ministarstva prosvjete o njenom razrješenju sa te funkcije.


Njeno saopštenje prenosimo integralno.

„Odnoseći se prema svakom poslu odgovorno i profesionalno, tako sam i sada sačekala zvanično rješenje o razrešenju sa mjesta direktorice JU OŠ „Braća Labudović“, da se obratim javnosti ne reagujući na informaciju koju su naši mediji, nažalost, imali prije mene.

Naime, sa dužnosti direktorice sam razriješena zbog navodnih nepravilnosti u radu, koje ću demantovati tokom sudskog postupka čije je pokretanje u toku, jer smatram da je najbrutalnije prekršen zakon i sama procedura prilikom ovog razrešenja. Prema navodima iz medija da u Ministarstvu „vjeruju da svaki direktor ima određene kvalitete koji su ga doveli na tu poziciju“, smatram da sam ja svojim radom, zalaganjem i ostvarenim rezultatima, potvrdila da me je kvalitet preporučio za tu funkciju i nijesam je ni dobila niti doživjela kao poklon. Podsjetila bih Ministarstvo koje navodi da se „uvijek vodi potrebama sistema“ da ja tokom svog mandata nijesam djelovala kao pojedinac već kao dio sistema. Jedini nesporazum sa Ministarstvom je postojao oko različitog viđena podjele časova časova iz predmeta Crnogorski-srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost gdje sam se vodila ljudskim i zakonskim propisima primjenjujući preporuku ministra prosvjete Crne Gore Damira Šekovića da je 16 +2 puna norma za nastavnike pomenutog predmeta.

Postavlja se pitanje da li su u ovom slučaju usaglašeni propisi između ministra i službi inspekcijskog nadzora, i kako radnik koji poštuje ministarsku odredbu može biti razriješen?

Neprofesionalno je i neljudski da mi putem medija predstavnici Ministarstva preporučuju učionicu jer su oni prepoznali u mom povratku tamo blagotvornost za obrazovni sistem, a pri tome nemajući valjan uvid u moj rad  ni u učionici ni na poziciji direktorice.  Ja sam sebe kao prosvjetni radnik ostvarila veoma uspješno što se ne može reći za mnoge zaposlene u Ministarstvu koji sebi daju za pravo ovakve preporuke, jer je učionica časno mjesto za svakog nastavnika. U učionici sam naučila da se problemi rješavaju razgovorom, mjere izriču postupno, i ne objavljuju prvo medijima. Vidno je u mom slučaju da sam razriješena prije nego sam imala priliku da o tome iznesem svoj stav, čime je ministar prosvjete Damir Šehović pokazao da je on pojedinac koji je sebe postavio iznad sistema.“

Podsjetimo, Savjet roditelja pomenute škole juče je uputio molbu ministru Šehoviću, iskazujući nezadovoljstvo prema odluci o razriješenju, te napominjujući da je Mićković svjesno i brižljivo obavljala svoj posao o čemu svjedoče, kako su naveli, brojni učinci.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:27
  10.7.2020.

  U Crnoj Gori je od januara do kraja aprila sklopljeno 447, a razvedeno 170 brakova, pokazuju podaci Uprave za statistiku, piše Dan.

 • 08:17
  10.7.2020.

  Sekretarijat za prostorno planiranje, komunalne poslove i saobraćaj nije izdao urbanističko-tehničke uslove ni za jedan objekat koji je izgrađen pored Kapetanovog jezera, saopštila je Ljiljana Rakočević, koja je na čelu tog Sekretarijata.

 • 07:53
  10.7.2020.

  Veterani Sutjeske juče su obišli renoviranu spomen česmu, podignutu u čast Borislava Gajice Đurovića, fudbalera koji je zajedno sa njima nastupao za “plave”, a kasnije sa uspjehom igrao za beogradski Partizan, kao i za španski Valjadolid.

 • 22:07
  9.7.2020.

  U prvih pola godine sudovi su riješili 99,3 odsto predmeta, čime su predsjednici sudova i sudije dokazali da se svojim radom i postignutim rezultatima sudska vlast oduprla svim pritiscima, poručila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.