Milena Abramović najbolja studentkinja Filozofskog fakulteta

UCG
 • Autor onogost.me
 • 05.12.2022. u 09:47
Na samom upisu Filozofskog fakulteta UCG, prema psihologiji sam već gajila ljubav koja je svakim danom postajala sve veća, te je ona do danas uspjela da postane nešto bez čega sebe ne mogu ni da zamislim, riječi su studentkinje Filozofskog fakulteta Milene Abramović (9.53) koja je proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2022/23.

Milena navodi da za nju nagrada predstavlja još jedan u nizu dokaza za to da se trud uvijek isplati, ali da isto tako uvijek postoji i neko ko taj uspjeh vidi.

„Sve to predstavlja i dodatnu spoljašnju motivaciju, koja na neki način nameće i obavezu da opravdam svoju poziciju na trenutnoj rang listi. Ovo priznanje je potvrda da sam na pravom putu – putu koji sam sama birala”, kazala je ona.

Ona navodi da je postignuti uspjeh dijelom nagrada i njenih kolegama sa smjera.

“Od prvog dana smo jedni drugima ogromna podrška, koja podrazumijeva i to da ne posmatramo jedni druge kao konkurenciju. Zadovoljstvo je biti dio takvog tima – tima sa ogromnim kapacitetom, u kojem su nijanse trenutno “presudile u moju korist”, objasnila je Milena.

Kada je riječ o odricanjima i zalaganjima da bi se postigao navedeni uspjeh, Milena kaže da je tip osobe kojoj je prirodno da odlaže obaveze sve do momenta dok ne osjeti pritisak, ali se tada organizuje da sve na kraju ipak postigne.

“Vjerujem da je moja velika prednost to što uživam u obavezama i u onim momentima kad ne znam što prije trebam da uradim i stignem, mada to zahtijeva jednu savršenu organizaciju – u kojoj više nema ni mjesta ni vremena za spontane izlaske, druženja ili odlaganje”, kazala je studentkinja.

Studentkinja je navela da pripada generaciji koja je, zbog virusa COVID-19, studije na fakultetu započela kroz onlajn predavanja što nije dozvolilo da u potpunosti doživi i posveti se dodatnim aktivnostima koje fakultet nudi. Aktivnosti koje su joj pomogle u sticanju znanja su onlajn predavanja renomiranih profesora iz inostranstva, što joj je omogućilo širenje vidika i upoznavanje nekih novih metoda komunikacije sa većim grupama ljudi.

“Takođe, u okviru nastavnih predmeta imali smo priliku da pišemo veći broj radova, što je pozitivno uticalo na moje samopouzdanje u izražavanju misli i ideja. Možda onaj najmanje zanimljiv dio, ali – kroz iskustvo mi je i sama ispitna situacija prestala biti stresna, a postala pravo mjesto za opuštenu demonstraciju onoga zbog čega sam tu – znanja”, dodala je Milena.

Studentkinja kaže da joj je primarni cilj za predstojeći period da završi osnovne akademske studije.

“Za sad u planu imam i da učim i usavršavam dva strana jezika, za koje smatram da će mi postati izuzetno važno sredstvo prilikom ostvarivanja svojih ciljeva. Velika želja mi je da odem na neki seminar, budem dio radionice ili volontiram u svojoj oblasti. Nadam se da će mi, kad sagledam koliko su trenutno realne ove mogućnosti, želje prerasti u ostvarive i onda, naravno, ostvarene ciljeve”, kazala je ona i dodala da joj je jedna od želja da bude samostalni autor ili saradnik u nekom složenijem i neobičnom istraživanju.

Generacijama koje će se u budućnosti opredijeliti za Filozofski fakultet upućuje sledeću poruku: “Dajte sebi vremena da shvatite što volite i pustite da vas ta ljubav vodi i crta vam put. Prema rezultatima jednog istraživanja, gradivo koje se uči bez stresa je gradivo koje se koduje na dubljem nivou, te samim tim omogućava njegovo bolje razumijevanje i usvajanje, te posljedično – veći uspjeh. Neka vam cilj ne budu ocjene, već znanje.

A zašto biste ga sticali pod stresom, ako se nalazite na mjestu koje volite?”

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su isplaćene januarske zarade za 13.893 prosvjetna radnika, sa uvećanjem od 20 odsto, saopštio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.
  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, a u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).