Ministarstvo kulture i medija podržalo projekte štampanih neprofitnih medija sa 60 hiljada eura

 • Autor onogost.me
 • 28.07.2023. u 14:48
Ministarstvo kulture i medija podržalo je svih deset projekata, koji su pristigli na konkurs za finansiranje programskih sadržaja u štampanim neprofitnim medijima u 2023. godini, u iznosu sa 60 hiljada eura.

Podržani su projekti Novine Nikšića, DOO Actual Press (8,370.00 €); Pljevaljske novine, DOO NIP Pljevaljske novine (8,100.00 €); Komuna, DOO Viva Vero (7,920.00 €); Džada glavnog grada, DOO Bigor (6,390.00 €); Nova Sloboda, NVO Spona (5,670.00 €); Fokalizator, DOO Fokalizator (5,130.00 €); Jezerski vrh, NVO Zeleni Lovćen – Green Lovćen (4,860.00 €); Riječ Pive, DOO Naša Piva (4,680.00 €); Glas Zabjela, DOO Optika Babić (4,500.00 €); Mozaik, DOO Dialogos MZK (4,320.00 €).

„Svjesni izazova i problema sa kojima se suočavaju štampani mediji u Crnoj Gori i u svijetu, sa jedne strane, i njihove važnosti koju imaju u društvu sa druge strane, raduje nas što smo u Ministarstvu podržali svih deset prijava, koje su pristigle na konkurs“, kazala je ministarka kulture i medija Maša Vlaović.

Direktor direktorata za medije, Neđeljko Rudović istakao je da MKM nastoji da sačuva i unaprijedi medijski pluralizam, a lokalni i neprofitni štampani mediji su važan dio naše medijske scene.

“Tradicija sjećanja na važne ljude, događaje, običaje i sve one poduhvate koji čine kulturnu baštinu Crne Gore inspiracija je za nove ideje i kockice u našem mozaiku. Radosni smo što smo, u tom cilju, uspješno realizovali ovaj konkurs”, istako je Rudović.

Programski sadržaji koji se objavljuju u ovim medijima su u skladu sa članom 20 Zakona o medijima, tj. sadržaji od javnog interesa i posvećeni su očuvanju istorije, tradicije i kulturne raznolikosti Crne Gore.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdila Predlog zakona o upravljanju otpadom.
  Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ističe da će gradnja vjetroparka Bijela znatno doprinijeti razvoju te male sjeverne opštine. Kao i u cijeloj Crnoj Gori i u ovoj opštini najveći problem će biti planska dokumentacija, koja je, kako kaže, napravljena u pravcu razvoja drugih privrednih grada, ili je nema.