Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
13:15
14.4.2019.

Mještani čistili Bukovicu: I dalje smo uz našu rijeku

Aktivisti NVO “Ekološki pokret Donja Bukovica” i mještani danas su organizovali akciju čišćenja dijela korita rijeke Bukovice, u dužini od oko dva kilometra.


Ovo je još jedna u nizu akcija ovog pokreta koji se bori protiv najavljene izgradnje dvije mini hidroelektrane na ovoj rijeci, a koji se zalaže i za stavljanje pod zaštitu rijeke Bukovice, poznate po pitkoj vodi i potočnoj pastrmci.

“Organizovanjem ove akcije još jednom smo htjeli da pokažemo da smo i dalje tu uz našu rijeku i da ćemo se do kraja boriti za njenu zaštitu. Ovo je samo prva u nizu akcija koje smo planirali ovog proljeća i ljeta, a iskoristili bi priliku da najavimo i protest protiv planirane izgradnje malih hidroelektrana, koji ćemo organizovati za vrijeme prvomajskih praznika”, istakli su iz NVO "Ekološki pokret Donja Bukovica".

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:18
  24.6.2019.

  Na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore ove godine upisaće se 315 brucoša, i to na devet studijskih programa: Sociologija, Filozofija, Istorija, Geografija, Pedagogija, Predškolsko vaspitanje, Psihologija, Obrazovanje učitelja i Obrazovanje učitelja na albanskom jeziku.

 • 12:20
  24.6.2019.

  Odlukom Vijeća Filozofskog fakulteta u Nikšiću 19. juna ove godine formiran je Centar za obuku nastavnika. 

 • 11:16
  24.6.2019.

  Stari zanati polako odumiru, ali dok je pojedinaca, kaže Nikšićanin Adnan Mehmedović, ima i nade da neće potpuno zamrijeti.

 • 10:26
  24.6.2019.

  Na putevima u Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, saopštili su iz Auto-moto saveza i upozorili da je zbog izmijenjenog režim saobraćaja na pojedinim dionicama neophodno poštovanje saobraćajne signalizacije.