Autor: onogost.me
Foto: onogost.me arhiva
10:09
19.10.2021.

Mještani Ulice 84 četiri mjeseca čekaju na postavljanje “ležećeg policajca”

Iako su mještani uporno apelovali da se postavi usporivač brzine u Ulici 84, a naš portal više puta pisao o tome, kako bi se makar donekle ublažio problem raskrsnice kod OŠ “Mileva Lajović Lalatović”, do toga, uprkos tome što je lokalna vlast obećala u junu, još nije došlo.


Kako je tada kazao Milan Bošković iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, u kontaktu sa mještanima je bilo dogovoreno da se za početak tako uradi, dok se ne dođe do konkretnog rješenja.

“Ovih dana ćemo izaći na teren, a za početak ćemo gledati da postavimo “ležeći” na mjestu gdje su mještani tražili. Trenutno ih nemamo, ali čim dođu, gledaćemo da postavimo. Očekujemo da ćemo usporivač brzine postaviti za desetak dana”, kazao je tada Bošković.

Ipak, “za desetak dana” se pretvorilo u četiri mjeseca.

Bošković je ranije potvrdio da su se stanari zgrade, koja se nalazi u neposrednoj blizini pomenute rasksnice, ranije obraćali nadležnom Sekretarijatu u Opštini povodom loše bezbijednosti učesnika u saobraćaju na ukrštanju ulica Vuka Karadžića, Josipa Broza Tita, 84. i Voja Samardžića.

Prema predlozima struke, postavljanje “ležećeg policajca” ipak nije rješenje, već savjetuju postavljanje semafora ili izgradnju kružnog toka.

Čak su i u Sekretarijatu saglasni sa tim, međutim, i dalje se ništa ne preduzima.

“Mišljenja smo da bi rješavanje saobraćaja na raskrsnici kod OŠ “Mileva Lajović Lalatović” postavljanjem semafora ili izgradnjom kružnog toka svakako doprinijelo poboljšanju nivoa bezbjednosti saobraćaja na ovoj raskrsnici, a za što je potrebno uraditi odgovarajuću tehničku dokumentaciju”, kazali su ranije za naš portal iz opštinskog Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

Ostale vijesti iz kategorije