Mladić spriječio širenje požara u Trebjesi

1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 24.03.2019. u 08:30

Trebjesu je juče zahvatio požar, a njegovo dalje širenje spriječio je mladi biciklista Nikola Grupković.

Naš sugrađanin je obavljao svoj svakodnevni trening na takmičarskoj biciklističkoj stazi kada je primijetio dim.

“Hitro je ubrao borove grane i pokušavao da ugasi požar koji je u jednom trenutku suzbijen. Međutim, na samo pedeset metara primijetio je drugi požar. Nalezeći se između dvije vatre, trčao je sa svojim drugom da pokuša suzbiti požar, a rekreativci koji su se zatekli na tom mjestu takođe su pomagali i gasili vatru”, kazali su iz Biciklističkog kluba “Perun” čiji je Grupković član.

Nakon toga su pozvali Vatrogasnu službu, međutim, kada je došla, požar je već bio pod kontrolom.

“Ispred kluba više puta smo se obraćali usmeno i pismeno lokalnoj upravi da je neophodno stalno čišćenje Trebjese od plastike i niskog rastinja, jer mi kao klub na volonterskoj osnovi održavamo biciklističku i stazu za rekreaciju bez ikakve naknade. Da imamo mogućnosti i sredstava obezbijedili bismo čuvara, jer, kako nam se čini, Trebjesa je u posljednje mjesec dana “meta”, ali to je već u nadležnosti lokalne uprave”, istakli su iz tog BK.

Kako su dodali za kraj, nadaju se da će nesavjesni pojedinac prestati sa podmetanjem požara u Trebjesi jer, kako su istakli, ona nije naša već ostaje budućim generacijama.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.