“Montefarm u maju ljekove za maligna oboljenja platio više od šest miliona”

Ilustracija/pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 10.07.2023. u 07:55
Dug Montefarma 30. juna ove godine iznosio je 1.825.221 eura, a samo u maju izdvojeno je čak 6.100.000 eura za tzv. specifične ljekove koji se uglavnom koriste za maligna oboljenja, kazao je u intervjuu za Portal RTCG direktor ZUACG Montefarm Goran Marinović.

Uprkos određenim žalbama građana da ne mogu naći pojedine ljekove, Marinović kaže da u Crnoj Gori nijesu zabilježene duže nestašice te da su održali kontinutitet snabdijevanja medikamentima.

Najavio je da pokreću projekat otvaranja fabrike za proizvodnju oko 120 vrsta esencijalnih ljekova, sa oko 400 novih radnih mjesta, jer veliki problem predstavlja to što nemaju mogućnost za komercijalno poslovanje.

Marinović je u intervjuu za Portal RTCG negirao navode pojedinih poslanika da je ikad mobingovao zaposlene, rekavši da je samo sankcionisao radnike koji nijesu obavljali posao po principu “uredno kao u apoteci”.

“Svi disciplinski postupci sprovedeni su u skladu sa odredbama Zakona o radu i Granskog kolektivnog ugovora za zdravstvenu djelatost, u kom su kvalifikovane lakše i teže povrede radnih obaveza i najviše ih je bilo zbog nepoštovanja onog što je fokus, a što karakteriše apoteke – uredno kao u apoteci”, rekao je Marinović.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su i ovog septembra volontersku akciju pošumljavanja Park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe.
  Policijski službenici Stanice policije Šavnik su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, na osnovu operativnih saznanja i postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije, koje koristi lice Č.D. (46).