Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
07:59
25.6.2021.

Na budžetu 232 studenta manje nego lani

Vlada je donijela odluku o broju studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore za studijsku 2021/2022. godinu koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore i data  saglasnost na Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija za narednu studijsku godinu kojim je predviđen upis 3.331 studenta, odnosno 232 studenta manje u odnosu na prethodnu godinu kada je predložen upis 3.563 studenta.


Takođe, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i Zakonu o manjinskim pravima i slobodama, kao i prethodnih godina,

“Univerzitet je predložio da se poveća ukupan broj mjesta na svakom studijskom programu za po 1% za lica sa invaliditetom i pripadnike manjinske zajednice Roma i Egipćana”, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je donijela i Odluku o broju studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost za studijsku 2021/2022. godinu koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore, dala saglasnost na Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija na Fakultetu za crnogorski jezik i književnosti za narednu studijsku godinu kojim je predviđen upis 40 studenata na ovom Fakultetu.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:06
  28.7.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti pretežno sunčano i vruće, a najviša dnevna temperatura iznosiće 41 stepen.

 • 19:26
  28.7.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 12:23
  28.7.2021.

  Predstavnici EPCG i Opštine Nikšić – Nikola Rovčanin (Izvršni direktor), Rajko Radusinović (član Odbora direktora EPCG), Bojan Đordan (Izvršni rukovodilac FC Proizvodnja) i Nemanja Vuković (predsjednik SO Nikšić) posjetili su danas Manastir Preobraženja Gospodnjeg na Somini, kako bi pustili u rad solarne panele, čiju je izgradnju, u cjelosti, finansirala EPCG.

 • 10:08
  28.7.2021.

  Proslavljajući Dan državnosti i 13-to julski ustanak crnogorskog naroda grupa Pješivaca u saradnji sa UBNOR-om i antifašistima Nikšića obišla je spomen-kosturnicu poginulih boraca II dalmatinske i V crnogorske brigade kod crkve na Bogetićima, spomenike u Milojevićima i na Zagorku, spomen-ploče kod Budoške pećine, na Mitrovoj ponti i na Pandurici očistila oko njih i položila cvijeće.