Autor: onogost.me
Foto: Marija Goranović
08:38
18.3.2019.

Na pomolu rješenje problema mještana Gornjih Rubeža

Višegodišnji problemi mještana Gornjih Rubeža uskoro bi trebalo da budu riješeni, poručio je predsjednik te Mjesne zajednice Goran Tomašević.


Građani koji žive u ovoj MZ nezadovoljni su putevima, vodosnabdijevanjem, odlaganjem otpada i rasvjetom, a o čemu je naš portal nedavno pisao.

Kako poručuje Tomašević, brojni problemi polako će se rješavati, a krenuće se sa odlaganjem komunalnog otpada.

„Sa mještanima smo se dogovorili da oni nađu lokaciju koja njima najviše odgovara i odmah će se krenuti sa postavljenjem kontejnera. Naravno, Komunalno preduzeće će naplaćivati odvoz smeća“, kazao je Tomašević za naš portal.

Volju da se problem nedostatka vode i slab pritisak u ljetnjem periodu riješi, pokazali su i čelnici Mjesne zajednice. Prema riječima Tomaševića, već se radi na rješavanju tog pitanja i nada se da će za nekoliko mjeseci sve biti završeno.

„Vodovod ide do Dragovoljića i jedan vod paralelno će ići do Rubeža. Mjesna zajednica je to izdejstvovala. Svi će imati vodu i dobar pritisak. Radovi su počeli prije nekih sedam, osam mjeseci... Uopšte neće biti nedostatka vode“, izjavio je Tomašević.

Problem infrastrukturne mreže, kako je najavio, rješavaće se parcijalno. Međutim, on nije mogao da precizira kada će se to desiti.

 „Aplicirali smo da dobijemo asfalt za kompletnu Mjesnu zajednicu, a to podrazumijeva Humce, Rubeža i Oštrovac. Ne znamo tačno koliko će asfaltnog puta dobiti Rubeža. Biće najmanje 100 metara“, objasnio je on dodajući da će i mračne ulice uskoro biti osvijetljene.

Mještani se nadaju najboljem

Mještanin Slavko Đukić zadovoljan je što su uspjeli da postignu dogovor sa predsjednikom Mjesne zajednice, ali, kako kaže, ostaje da se vidi koliko će biti urađeno.

Posebno je zadovoljan datim obećanjima u vezi komunalnog otpada i rasvjete, ali je naglasio da će mještani posebno insistirati na sanaciji infrastrukturne mreže, jer je obećanih 100 metara asfalta malo za taj dio naselja.

„Treba da se organizuje zbor građana. Da nađemo lokaciju za postavljanje kontejnera, koja bi svima bila prihvatljiva... Malo smo više insistirali na putu i to ćemo da zahtijevamo naročito, jer ovdje godinama ništa nije ulagano. Ja već 10 godina pokušavam da izdejstvujem to asfaltiranje i neću odustati“, poručio je Đukić.

Marija Goranović

Ostale vijesti iz kategorije