Na putu Podgorica-Nikšić udesi sve češći, nepažnja glavni uzrok

screenshot/TVCG
 • Autor onogost.me
 • 27.07.2023. u 07:52
U poslednje vrijeme u mjestu Kujava na magistralnom putu Podgorica – Nikšić sve češći su saobraćajni udesi, u kojima je samo u ovoj godini poginulo tri, a više osoba je povrijeđeno. Iako bi se ovo moglo nazvati kritičnom tačkom uslovi puta ni po čemu ne bi mogli izazvati saobraćajke. Uzrok je, kažu stručnjaci, isključivo ljudski faktor i nepoštovanje osnovnih propisa u saobraćaju.

Kujava – selo nadomak Danilovgrada, plijeni mirom i ljepotom tik uz rijeku Zetu. Iako za ovo mjesto sve češće čujemo iz medijskih izvještaja o saobraćajnim nesrećamana magistralnom putu pored sela.

Mještani Kujave nerijetko svjedoče udesima, a nađu se i u ulozi spasilaca.

“Više puta sam tu bio prisutan izvlačio povrijeđene i sa najgorim ishodima tako da ništa se tu ne mijenja stalno se jedno isto ponavlja”, kazao je mještanin Milan Vuletić.

I saobraćajni vještak Goran Čarapić tu je bio na više uviđaja. Ipak ocjenjuje ne može se zbog uslova puta Kujava nazvati kritičnom tačkom.

“Ovo je magistralni put Podgorica – Nikšić, magistralni put sa svim karakteristikama puta adekvatnom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, bez ostećenja, bez oštrih krivina, koje bi mogle izazvati saobraćajne nesreće”, kazao je Čarapić.

Uzrok nesreća dakle nije stanje puta već ljudski faktor, objašnjava Čarapić.

“U ovoj situaciji ja jedino znam da je jedini uzrok nastanka nesreća covjek koji nije prilagodio brzinu uslovima saobraćaja niti uslovima bezbjednog kretanja tim putem”, navodi Čarapić.

I za kraj nije na odmet podsjetiti kako možete izbjeci saobraćajne nezgode.

“Dakle poštovanje tih saobraćajnih propisa, nepreticanje kolone, nekoriscenje telefona dovelo bi do smanjenja saobraćajnih nezgoda a samim tim ni Kujava ne bi bila ono što jeste”, zaključuje Čarapić.

Izvor: rtcg.me/TVCG

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su i ovog septembra volontersku akciju pošumljavanja Park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe.
  Policijski službenici Stanice policije Šavnik su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, na osnovu operativnih saznanja i postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije, koje koristi lice Č.D. (46).