Naknade za novorođenčad početkom godine

baby-feet-619533_1280
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 28.11.2022. u 09:43
Državni sekretar Ministarstva rada i socijalnog staranja Darko Stojanović kazao je u emisiji Dobro jutro Crna Goro da bi početkom godine trebalo da počnu isplate naknada za novorođenčad.

On je istakao da to pravo roditelji nijesu mogli ostvariti jer je moralo doći do izmjena zakona, koje prethodna Vlada nije pripremila.

“Nacrt izmjene Zakona o dječijoj zaštiti je gotov i brzo će ići ka relevantnim institucijama koje treba da ga odobre i nakon toga će biti isplaćene naknade za novorođenčad”, rekao je on.

Stojanović očekuje da će početkom godine zakon ići ka Vladi i Skupštini i da će brzo nakon toga doći do isplate.

“Naravno, za sve koji su postali roditelji od 1. januara 2022. godine, primjena ovog zakona će biti retroaktivna, tako da nema bojazni da svi koji su u 2022. godini i koji će u narednom periodu dobijati prinovu imati ovu naknadu”, kazao je on.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.
  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.