Nastavljaju se radovi na poboljšanju infrastrukture u Župi: Počelo asfaltiranje kroz program IFAD-a

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 05.12.2022. u 13:18
Asfaltiranje seoskih ulica kroz program IFAD-a počelo je danas u MZ Župa Nikšićka.

Kako je objasnio predsjednik Savjeta te MZ, Dragoljub Radulović, Savjet je konkurisao za devet dionica, a sedam je odobreno u ukupnoj dužini od 2.4km.

Vrijednost radova je oko 230.000 eura.

“Samo u ovoj godini u MZ Župa je, što kroz program opštine Nikšić, što kroz program IFAD-a asfaltirano blizu 11 km seoskih puteva, a za zadnje četiri godine ukupno je asfaltirano oko 35 km puteva po župskim selima, što je značajno unaprijedilo putnu infrastrukturu u našem mjestu. Ova činjenica dovoljno govori u kakvom je stanju bila infrastruktura u Župi”, istakao je Radulović.

Ipak će se, kako je kazao, i dalje nastaviti aktivnosti na ovom planu, pa će u prvoj polovini 2023. godine, shodno dogovoru sa rukovodstvom opštine Nikšić, u Župi biti asfaltirano još oko 6 km ulica.

“Pokazalo se da zbog same konfiguracije terena u Župi sve osim asfaltiranja ulica nije dobro rješenje, a to su pokazale i nedavne poplave koje su oštetile mnoge makadamske ulice. Stoga je cilj da u narednom periodu bude asfaltirano gro ulica i time se prije svega olakša bitisanje župskih domaćinstava, a isto tako se uštedi energija koja bi se trošila na nasipanje i djelimičnu sanaciju”, objasnio je Radulović.

U 2023. godini u Župi se, naglašava, očekuje nastavak dinamike radova na poboljšanju infrastrukture, a ovo se prije svega odnosi na nastavak rekonstrukcije glavne saobraćajnice, za koju je projekat izrade u toku, a dio novčanih sredstava je već obezbijeđen kroz kapitalni budžet Vlade Crne Gore.

“Narednih dana će Savjet MZ imati sastanak sa predstavnicima Vlade kako bi se konkretizovala dalja aktivnost na projektima u Župi. Sve ovo govori da je MZ Župa svojim djelovanjem i aktivnostima stekla partnere kako u opštinskim, tako i u državnim institucijama, a poseban akcenat daje i povezanost sa međunarodnim fondovima, kao što je IFAD, kroz čije projekte smo za zadnje četiri godine imali benefite u iznosu od oko 1.100.000 eura. Ostalo je još dosta posla, pa vjerujem da ćemo istrajati na zacrtanim planovima”, zaključio je on.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fond za zdravstveno osiguranje tokom prošle godine izdvojio je oko šest miliona eura za bolovanja, dok je izgubljeno oko million radnih dana. To su za CdM kazali iz Fonda za zdravstveno osiguranje. Najduže bolovanje, prema podacima iz informacionog sistema Fonda otpočelo je februara 2015. godine, koje sa manjim prekidima traje i dalje.
  U gradskoj kapeli u Plužinama odnedavno se ne služi piće prilikom odavanja pošte preminulom. To je preporuka koju je donijela Skupština tog grada. Običaji na sahranama se mijenjaju vremenom, ali ono što zabrinjava je da se u pivskom kraju mnogo više umire nego rađa.