Nastavljeni pregovori sa Sindikatom prosvjete o povećanju zarada

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 16.12.2022. u 09:37
Nastavljeni su pregovori o mogućnostima unaprjeđenja standarda prosvjetnih radnika, prevashodno kroz povećanje koeficijenta za zarade, saopšteno je nakon sastanka ministarstva finansija Aleksandra Damjanovića, ministra prosvjete Miomira Vojinovića i predsjednika Sindikata prosvjete, Radomira Božovića i potpredsjednika tog Sindikata Jovana Draškovića.

“Predstavnici Sindikata ponovili su zahtjeve, a ministar Damjanović im je predočio moguću dinamiku uvećanja koeficijenta na zarade u skladu sa Predlogom budžeta za 2023. godinu, naglasivši da je omogućavanje boljeg materijalnog statusa zaposlenih u prosvjeti, kao veoma važnoj i brojnoj strukturi ukupne društvene zajednice važan Vladin cilj”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Kako navode iako konačan dogovor nije postignut, isti je okončan u partnerskom duhu, na obostrano zadovoljstvo jer je, kako je saopšteno, zagarantovana namjera da se omogući povećanje zarada, u granicama realnih finansijskih mogućnosti i raspoloživih budžetskih kapaciteta.

“Takođe se razgovaralo i o ostalim zahtjevima koji se odnose na unaprjeđenja materijalnog statusa prosvetnih radnika, a koji se definišu kroz Granski kolektivni ugovor, vodeći računa o zakonskim mogućnostima za izmirenje istih”, zaključeno je u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci