Nikšićani osumnjičeni za krađu goriva, bakarnog kabla, telefona…

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 02.06.2023. u 10:48
Nikšićka policija je u maju rasvijetlili tri krivična djela i nadležnom tužilaštvu procesuirala dva lica S.R. (27) i D.K. (48) iz Nikšića.

Dežurnoj službi je 24. aprila prijavljeno da je u toku prethodne noći od strane nepoznatog lica iz teretnog motornog vozila, vlasništvo jednog pravnog lica, otuđeno 400 litara goriva, saopšteno je iz Uprave policije.

Nadalje, 29. aprila nikšićkoj policiji je prijavljeno da je od oštećenog iz radionice koja se nalazi u dvorištu njegove porodične kuće, otuđeno bakarno kablo i mesingani djelovi za vodovodne cijevi ukupne vrijednosti oko 3.000 eura.

“Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su preduzimajući intezivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovih djela identifikovali izvršioca S.R. (27) iz Nikšića. Sa događajima je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se S.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa u produženom trajanju.

Nakon saslušanja osumnjičenom S.R. je donijeto rješenje o zadržavanju u trajanju do 72 sata, a nadalje je sudija za istragu Osnovnog suda u Nikšiću nakon saslušanja ovom licu odredio pritvor nakon čega je sproveden u UIKS-Spuž”, saopšteno je iz UP.

Osim toga, nikšićkoj policiji je 30. aprila prijavljeno da je u toku prethodne noći od oštećene otuđen mobilni telefon.

“Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i rasvijetlili događaj koji je od strane nadležnog tužioca kvalifikovan kao krađa, a koja se na teret stavlja D.K. (48) iz Nikšića. Protiv njega je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, po nalogu nadležnog tužioca”, navode iz policije.

Dodaju, da su policijski službenici u redovnom postupku nadležnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijeli i krivičnu prijavu protiv N.V. (26) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara. On je ovo krivično djelo izvršio na način što je u jednom kazinu u Nikšiću unovčio dobitni tiket od igara na sreću, a koji je prethodno protivpravno pribavio.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.