Nikšićani osumnjičeni za krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 12.09.2023. u 10:32
Protiv Nikšićana M.M. (37) i M.Ž. (41) policija je podnijela krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta.

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da se M.M. sumnjiči za krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

On je to uradio na način što je službenike Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, dovođenjem u zabludu, 11. avgusta naveo da sačine i izdaju zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, te da u zapisniku, po obavljenim uviđajnim radnjama na licu mjesta prijavljene saobraćajne nezgode, unesu neistinite podatke.

„Odnosno da unesu podatke o oštećenju na vozilu marke Mercedes stranih registarskih oznaka, a za koja oštećenja je naknadno, sprovođenjem operativnih-taktičkih i izviđajnih mjera i radnji od strane službenika nikšićke kriminalističke policije utvrđeno da su oštećenja nastala prije prijave saobraćajne nezgode dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti Nikšić“, piše u saopštenju UP.

Navode da je u konsultaciji sa postupajućim tužiocem u Nikšiću protiv osumnjičenog podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

U istom periodu podnesena je i krivična prijava protiv M.Ž. (41), ovlašćenog brokera u jednom investicionom društvu.

On se sumnjiči da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, jer je kao ovlašćeni broker u tom investicionom društvu, na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) klijenta ovog društva, a sve bez znanja i naloga istog, te za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u većem iznosu, zaključuje se u saopštenju policije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.