Autor: onogost.me
Foto: vijesti.me
16:15
25.6.2019.

Nikšićani uspješni na međunarodnoj smotri folklora

Na VIII saboru dječjeg folklora "Djeca u očuvanju narodne tradicije" u organizaciji GKUD "Vladimir Gaćinović", koji je održan u Bileći, nikšićki folkloraši pokazali su izuzetno umijeće, pobrali aplauze i pozitivne komentare publike i stručnog žirija, ali i brojne nagrade.


Tako je nagradu za najbolju koreografiju dobio dječji folklorni ansambl JU “Zahumlje”, kojim rukovodi Marko Đokić, dok je pomenuti ansambl, prema odluci žirija koji su činili predstavnici svih društava koji su nastupili u takmičarskom djelu festivala, osvojio i drugo mjesto na održanoj međunarodnoj smotri folklora.

Najbolji scenski nastup imali su članovi KUD-a “Čigra”, dok je sponzor festivala “Condor Adria” dodijelio nagrade za najsimpatičnijeg učesnika i učesnicu, koje su dobili Marko Lončar iz KUD-a “Župa” i Bojana Dangubić iz “Ljubinja”.

Na festivalu je učestvovalo šest društava iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

 

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:15
  21.7.2019.

  U Crnoj Gori se jutros saobraća po suvim putevima, uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući odroni.

 • 08:14
  21.7.2019.

  Organizacija “Župa u srcu”, u saradnji sa Etno kućom “Moj san” i Eko-kampom "Luke" organizuje ekološko-turističku manifestaciju “Dan Lukavice”.

 • 19:09
  20.7.2019.

  Nikšićanin Miodrag Albijanić (25) teže je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koja se danas oko 15.30h dogodila na magistralnom putu Nikšić- Podgorica, u mjestu Vitasojevići.

 • 16:47
  20.7.2019.

  Manifestacija “Degustacija tradicinalnih jela regiona Krš”, koja ima za sa cilj da takva jela postanu dio regionalne ponude u restoranima, da se promovišu prirodni, kulturni i istorijski potencijali regiona sa namjerom da se poboljša turistička ponuda opštine Nikšić, Crne Gore i prekograničnog regiona “Krš", danas je organizovana na planini Lukavici, u Eko kampu “Tomić”.