Nikšićanin osumnjičen za zelenašenje

kamatasi
  • Autor onogost.me
  • 09.02.2016. u 16:27

Crnogorska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv Veselina Roganovića (48) iz Nikšića, zbog osnova sumnje da je, na štetu Jovana Manojlovića (69) iz Budve, počinio krivično djelo zelenaštvo.

Krivičnom prijavom obuhvaćen je Manojlović, zbog osnova sumnje da je na štetu I.R. iz Budve, počinio krivično djelo prevara.

Policija sumnjiči Veselina Roganovića da je krivično djelo počinio 19. marta 2014. godine, kada je, koristeći teške prilike Manojlovića, njemu na zajam dao 10.000 eura, uz tzv. zelenašku kamatu od 12 odsto, na period od tri mjeseca.

“Kao sredstvo obezbjeđenja Manojlović mu je u zalog dao stan površine 28 m2, vrijedan 22.000 eura, kroz zaključivanje kupoprodajnog ugovora. S obzirom da Manojlović u dogovorenom roku nije vratio novac odnosno isplatio ono što su se dogovorili da je dugovano, Roganović je na osnovu pomenutog ugovora kod Uprave za nekretnine uknjižio stan na svoje ime”, kazali su u Upravi policije.

Manojlović se krivičnom prijavom tereti da je počinio krivično djelo prevara jer je Roganoviću u zalog za zelenaški dug dao nekretninu, odnosno faktički prodao pomenuti stan od 28 m2 koji je prethodno i to 1966. godine prodao I.R. iz Budve.

“I.R. je od tada bio držalac stana i vanknjiški vlasnik ove nepokretnosti s obzirom da ga za navedeno vrijeme nije preveo na svoje ime”, ističu u Upravi policije.

Tokom prošle i ove godine u okviru projekta “Loan” policija je procesuirala 19 osoba od čega 17 za zelenaštvo. Tom prilikom na kamatu je dato oko 1.100.000 eura, saopšteno je CdM-u iz Uprave poliicje.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.