Nikšićanin uhapšen u Srbiji nakon skoro dvije godine potrage

lisice-hapsenje_419914345-1000x555
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 18.01.2023. u 09:59
Nikšićanin N.B. (58), koji se nalazio na međunarodnoj potjernici NCB Interpol-a Podgorica, uhapšen je 16. januara je na teritoriji Kraljeva u Srbiji.

“On se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i pet mjeseci na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje i prevara”, saopštila je Uprava policije.

Kako su kazali, N.B. se potraživao međunarodnom potjernicom od marta 2021. godine jer je proglašen krivim da je u prvoj polovini 2013. godine organizovao kriminalnu organizaciju zajedno sa licem Č.M., koji je na prevaren način dovodio u zabludu službenike banaka iz više zemalja da transferišu novac na račune više fizičkih lica u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji, a koje je za ovu kriminalnu aktivnost vrbovao N.B.

“Novac se nakon podizanja dijelio po već unaprijed definisanom kriterijumu između članova kriminalne organizacije. Procjenjuje se da ukupna šteta pričinjena na ovaj način 1,6 miliona eura”, dodaje se u saopštenju.

N.B. je od strane nadležnog suda u Republici Srbiji određen ekstradicioni pritvor.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci