Nikšićanka se odrekla košarkaške karijere zbog brige o roditeljima

Screenshot TVCG
 • Autor onogost.me
 • 15.03.2023. u 08:45
Nekada uspješna košarkašica Radmila Popović iz Petrovića kod Nikšića se odrekla karijere da bi se posvetila bolesnim roditeljima. Na pitanje da li bi nešto promijenila, dvadeset godina kasnije kaže da bi sve ponovila.

Da život ima čudne puteve i nekad neočekivane izbore primjer je Radmila Popović, iz sela Petrovići na samoj granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Radmilina priča seli nas na košarkaški teren. Prije dvije decenije Radmila baš sa košarkaškom loptom na parketu je bila nenadmašna.

Iako je na livadama Petrovića kao dijete igrala fudbal, njena visina bila je predodređena za drugo.

“Ja mislim da je to sve zbog urođene kondicije zbog odrastanja na selu. Ja sam bila tamo kad sam došla mogla sam tri sata da trčim neprestano da se ne umorim da se ne preznojim”, kaže Radmila.

Prve korake napravila je u nikšićkom klubu “Roling”, ali njen talenat prevazilazio je granice Crne Gore i odlazi u Bugarsku.

“Ja kad sam došla na probu mislim da sam dala 25 poena, maltene su mi rekli reci cijenu za koju ćeš da igraš”, navodi Radmila.

Da bi bila bliže roditeljima potpisuje ugovor za Vardar zatim nakon toga za Rumuniju, ali svi putevi vraćaju je u Nikšić, gdje je i odigrala posljednju sezonu.

Okačila je patike o klin i posvetila se bolesnoj majci u Petrovićima. Nakon majčine smrti ostala je da se brine o ocu.

“Ostala je zbog majke, majka je bolovala 12 godina. Neko se mora žrtvovati zbog roditelja”, kaže Sava Popović, Radmilin otac.

Sa sportskog terena Radmila je uplovila u matičarske vode. Vjenčava parove u Petrovićima, za 20 godina sklopljeno je 30 brakova.

“Ja se nisam udavala, malo sam zakasnila, a možda i nisam. Taj muškarac bi trebalo da kuva, pere suđe, čisti, a ja da radim vanjske poslove, meni treba neko za kućne poslove. Za stoku drva, ja bih to da završavam, a on neka sjedi i pere suđe”, poručuje Radmila.

Kada sudbina izmiješa karte uvjek se pitamo da li smo negdje pogriješili u koracima, ali ne i Radmila.

“Sve isto bih uradila, sve isto i žrtvovala se. Ja često kažem ovdje smo slučajno i u prolazu možda nastavim dalje, kad sam vidjela Evropu , možda i obiđem svijet”, zaključila je Radmila.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. samo veliki ljudi donose velike i hrabre odluke a život nagradi sve kad das ruku roditeljima u starosti i nemoći.vi ste pobjednik na svakom terenu.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U crnogorskom MUP-u od pet letjelica aviohelikopterske jedinice nijedna nije operativna. Postavlja se pitanje kako ići u akcije spašavanja koje zahtijevaju pomoć iz vazduha. Iz Vojske, koja raspolaže sa pet helikoptera, ističu da to nije njihov primarni zadatak ali da su u prethodne dvije godine imali dosta angažovanja zato što takvim zadacima druge institucije nijesu mogle da odgovore.
  Sutjeska je večeras savladala Primorje 95:83 u 19. kolu Prve crnogorske košarkaške lige i upisala 14. pobjedu u šampionatu.