Autor: onogost.me
Foto: Nagrađeni rad Hajdane Nikolić
19:03
16.9.2020.

Nikšićanke nagrađene na likovnom konkursu "Muzej po mojoj mjeri"

Nikšićanke Nađa Krivokapić i Hajdana Nikolić, učenice 8. i 3. razreda Osnovne škole „Ratko Žarić“, nagrađene su na likovnom konkursu „Muzej po mojoj mjeri“.


„Radom koji sam predala za učešće na konkurs sam htjela da pokažem kako je moguće povezati arhitekturu, tradiciju i umjetnost. Nagrade kao nagrade mi ne znače mnogo. Mnogo više mi znači kada se prepozna da uživam u onome što radim“, kazala je Krivokapić.

 

Nagrađeni rad Nađe Krivokapić

Konkurs je organizovan pod potkroviteljstvom Narodnog muzeja Crne Gore, a prigodnim poklonima nagrađeno je još šest radova.

Likovni talenat Nađe Krivokapić prepoznat je i na nedavno održanom konkursu pod nazivom „Slika moje tradicije“ gdje je osvojila prvu nagradu u kategoriji sedmih, osmih i devetih razreda.

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:19
  22.9.2020.

  Univerzitet Crne Gore spremno dočekuje početak studijske godine uz strogo pridržavanje Preporuka za zaštitu zdravlja studenata i zaposlenih u visokoškolskom obrazovanju tokom trajanja pandemije COVID-19 Instituta za javno zdravlje, zaključak je današnjeg proširenog rektorskog kolegijuma, kojim je predsjedavao rektor Univerziteta Danilo Nikolić, saopšteno je sa UCG.

 • 19:05
  22.9.2020.

  Na sjevernoj Zemljinoj polulopti danas je počela jesen, dok je istovremeno za stanovnike južne polulopte nastupilo proljeće.

 • 18:27
  22.9.2020.

  Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja uspješno nastavljaju aktivnosti u cilju sprečavanja pojave bolesti afričke kuge svinja na teritoriji Crne Gore.

 • 16:53
  22.9.2020.

  Odsjek za bezbjednost drumskog saobraćaja u saradnji sa AD „Pivara Trebjesa“ iz Nikšića, u periodu od 10. do 20. septembra 2020. godine realizovao je preventivu kampanju „Kad pijem ne vozim", saopšteno je iz Uprave policije.