Nikšićki vatrogasci završili ronilačku obuku

RCUD
 • Autor onogost.me
 • 14.09.2023. u 10:06
U okviru obuke koju je organizovala Ronilačka služba spasavanja juče je 11 pripadnika Službe Zaštite i Spasavanja Niksić uspješno završilo obuku za drugu ronilačku kategoriju po standardima IANTD međunarodne federacije. Obukom je rukovodio profesionalni instruktor ronjenja Danilo Mijajlović.

On je istakao da je proces osposobljavanja pripadnika Službe ZIS Niksić otpočet  još u decembru sa ciljem da se kontinuiranom obukom i usavršavanjem u ronilačkim znanjima i vještinama obezbjede uslovi da pripadnici ove službe u doglednom periodu, a u skladu sa svojim nadležnostima budu osposobljeni da pomognu građanima u cilju spasavanju ljudskih života i potrazi za stradalim licima na vodama u okviru teritorije opštine Niksić.

“Predstoji nam jos puno rada, usavrsavanja, staznih ronjenja, obuke iz domena podvodne foreznike, ronjenja u uslovima smanjene vidljivosti, ronjenje j nabujalim rijekama, dubinska ronjenja  kako bi pripadnici ove sluzbe dobili zvanje ronilac – spasilac koje ce im biti osnova za bavljenje ovom djelatnoscu”, kazao je Mijajlović.

U okviru Ronilačke službe spasavanja do sada su se obučavali pripadnici sluzbe zaštite i spasavanje Kotor dok su trenutno u procesu osoposobljavanje pripadnici sluzbe zastite i spasavanje Berane kao i pripadnici sluzbe spasavanja Lustica Bay.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.