Nova rekreativna oaza za Nikšićane: Završen park kod Krupca

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 29.11.2022. u 08:34
Kada je 2014. godine jako nevrijeme desetkovalo topole pored Krupačkog jezera, Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) i Opština Nikšić najavili su sanaciju i uređenje parka u topolama.

Radovi su, kako je saopšteno iz Opštine, zvanično završeni.

Investitor projekta je EPCG, koja gazduje akumulacijom Krupac, dok je projekat uradila opštinska Agencija za projektovanje i planiranje.

„Ukupna vrijednost radova je 300.000 eura. Svi građevinski radovi su završeni, postavljen je mobilijar i oprema dječjeg igrališta. Sva oprema je od drveta. Travnjak je završen u centralnom dijelu, unutar staza. Sadnja 550 sadnica trebalo je da bude završena, ali kišovito vrijeme nije dozvolilo“, kazala je sekretarka Sekretarijata za investicije i projekte Jelena Šekarić.

U planu je da se ogradi oko 8.000 m2, a upravljanje parkom dato je Opštini Nikšić.

Izvođač radova je „AG Info plan“ iz Nikšića.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da je ambijent na Krupcu uljepšan novim parkom.

“Koji će od svojih čarolija prvo pružiti našim sugrađanima onu prazničnu, zimsku”, napisao je Kovačević na Fejsbuku.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  4

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.
  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.